Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mnogi pokazali interes

Mourinho unatoč otvorenim kritikama uvjeren kako dva dragulja ostaju u Unitedu: ''Ne treba im to''

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho uvjeren je da će i sljedeće sezone u svojoj momčadi imati francuskog reprezentativca Paula Pogbu i 20-godišnjeg engleskog napadača Marcusa Rashforda, iako su se u engleskim medijima pojavila nagađanja o mogućim odlascima spomenute dvojice igrača.

Galerija Paul Pogba i Jose Mourinho (Foto: AFP) Paul Pogba (Foto: AFP) Jose Mourinho i Paul Pogba (Foto: AFP) Marcus Rashford (Foto: AFP)

U pojedinim medijima pojavile su se informacije da mnogi europski klubovi pokazuju interes za dovođenje 25-godišnjeg veznjaka Paula Pogbe koji se prije dvije sezone vratio u Manchester United, a klub je za njega platio rekordnih 105 milijuna eura odštete Juventusu.

Najčešće spominjan kao novo Pogbino odredište je francuski prvak Paris Saint-Germain. No, unatoč nekim otvorenim kritikama koje je upućivao za Pogbine izvdbe u sezoni na izmaku, portugalski stručnjak Francuza vidi u svojim planovima za sljedeću sezonu, što je potvrdio na konferenciji za medije uoči današnjeg gostovanja Uniteda kod West Hama.

"Jamčim vam da ne želim da ode. Jamčim vam da ga klub ne želi prodati i da nije bilo nikakvih zahtjeva, ni od njega, ni od njegova zastupnika, a ni od bilo kojeg drugog kluba. Stoga u ovom trenutku računam da on ostaje", izjavio je Mourinho na pitanje o mogućem Pogbinom odlasku.

U slučaju mladog napadača Marcusa Rashforda, koji je u 33 ovosezonska prvenstvena nastupa postigao šest pogodaka, pojavile su se špekulacije da bi mogao biti poslan na posudbu u neki klub u kojem bi više igrao. No, Mourinho je odbacio takvu mogućnost.

"Ove je sezone bio u kadru za svaku utakmicu i zato je u mnogima od njih i nastupio, pa ne treba nikamo otići da bi igrao. Ne treba mu to", izjavio je Mourinho, a njegove riječi potvrđuje i statistika.

Naime, otkako je Portugalac preuzeo vođenje Manchester Uniteda 2016. godine, Marcus Rashford je pod njegovim ravnanjem zaigrao u 102 od 117 službenih utakmica.

Osim današnjeg gostovanja kod West Hama, Manchester United do kraja sezone odigrat će i domaću prvenstvenu utakmicu u posljednjem kolu protiv Watforda, a svakako najvažniji dvoboj za "crvene vragove" bit će finale FA Cupa na Wembleyju, 19. svibnja, u kojem će Mourinho protiv sebe imati svoj bivši klub, londonski Chelsea.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider