Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I DALJE JE SPECIAL ONE

VIDEO Mourinho u suzama nakon izborenog novog europskog finala: "Mi smo jedna obitelj!"

Jedan od najvećih trenera svih vremena emotivno je primio plasman u novo europsko finale.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vjerojatno najpopularniji europski nogometni klub bez UEFA trofeja dobit će novu priliku tu činjenicu poništiti. Roma je pobjedom nad Leicester Cityjem izborila svoje treće europsko finale.

Nakon finala Kupa prvaka, gdje ih je 1984. godine savladao Liverpool nakon izvođenja kaznenih udaraca te finala Kupa UEFA 1991., gdje je bolji od njih bio milanski Inter, 25. svibnja borit će se za trofej Konferencijske lige protiv nizozemskog Feyenoorda.

Jedan jedini i neponovljivi

Čovjek zaslužan za taj uspjeh, ujedno i čovjek koji već u prvoj sezoni Konferencijske lige ima priliku postati jedini čovjek sa sva tri trenutna europska trofeja je jedan jedini i neponovljivi Jose Mourinho.

59-godišnji Portugalac osvajao je Kup EUFA, dvije Lige prvaka i Europsku ligu, ali rijetko koji plasman u finale proslavio je emotivno poput ovog. Razlog možemo pronaći u tome što su ga mnogi već otpisali i njegov odlazak u Romu proglasili linijom manjeg otpora, ali on tvrdi da je razlog nešto drugo.

"Ovo je pobjeda jedne obitelji. Ne one koja je bila na klupi i na terenu, nego svih koji su bili na stadionu", rekao je nakon utakmice Mourinho, čiju emotivnu reakciju nakon pobjede možete vidjeti OVDJE.

Jedna obitelj

Roma je slavila pogotkom Tammyja Abrahama sa samog početka susreta te je ukupan omjer susreta protiv Leicester Cityja bio 2:1 za njih. Samom utakmicom ostao je prezadovoljan.

"Po mom mišljenju, odigrali smo jednu fantastičnu utakmicu. Možda će netko gledati drugačije, ali ja mislim da je to što je naš vratar, u 180 minuta protiv ovako kvalitetne momčadi, imao samo dvije obrane, dokaz da nešto radimo dobro. Momci su bili sjajni i zaslužili su ovo. Sad moramo posljednje tri utakmice Serie A zaključiti na pravi način", dodao je.

Finale će se igrati u Tirani, na stadionu Arena Kombëtare, koji prima 22500 gledatelja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider