Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Ovo nisu isprike"

Mourinho razočaran ispadanjem iz Lige prvaka, spomenuo i Livakovića: "Nije ni dodirnuo loptu"

Fenerbahče je u uzvratu trećeg pretkola Lige prvaka nakon produžetka odigrao 1:1 s Lilleom i to mu nije bilo dovoljno.

Jose Mourinho (Foto: Afp)

Prava opsada Lilleova gola odvijala se od prve minute uzvratne utakmice trećeg pretkola Lige prvaka. Fenerbahče je nasrnuo žestoko i tražio golove kojima bi okrenuo stanje jer Francuzi su u prvom susretu bili pobijedili na svom terenu s 2:1.

Sve do prve minute sudačke nadoknade nije bilo golova, a onda je ipak pukla Lilleova obrana. Bafode Diakite zabio je autogol, otišlo se u produžetke u kojima su Turci ispali s igračem više. Naime, u 109. minuti Aissa Mandi dobio je crveni karton, a u 116. je Lille s igračem manje izborio jedanaesterac iz kojeg su postigli gol za 1:1, izdržali još nekoliko minuta i prošli dalje.

Budući da je ovo bio sraz trećeg pretkola Lige prvaka za neprvake svojih država, Fenerbahče automatski odlazi u Europsku ligu, neće morati igrati nikakav play-off.

"Imat ćemo mi tamo što reći, čekamo ždrijeb da vidimo s kim ćemo igrati. Nedostajali su nam Fred i Kadioglu, dvojica kreativaca koja igraju uz visok intenzitet", rekao je poslije utakmice Fenerbahčeov trener Jose Mourinho.

Teško mu je palo ovo ispadanje.

"Jedna momčad zaslužila je pobjedu, a druga je izborila prolazak. Šteta. Mi ne bismo osvojili Ligu prvaka da smo u nju ušli, ali smo mogli ostvariti pobjede protiv nekih jakih imena."

Portugalac je na kraju dodao:

"Mi smo stvorili dovoljno šansi za prolazak, pogodili dvaput okvir gola, a njihov je golman imao tri nevjerojatne obrane. Bio je igrač utakmice. Dominik Livaković imao je samo jednu obranu na gostovanju, a danas nije ni dodirnuo loptu. Ovo nisu isprike, okrećemo se ciljevima, a oni su prvenstvo i Europska liga."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
UŽIVO VARAŽDIN - DINAMO: Stigli sastavi! Bjelica zarotirao momčad, jasan je cilj domaćina

Opširnije >>> https://bit.ly/4dRbq2d
Dalmatinski derbi na Poljudu... 😎⚽️
Europskom Dinamu slijedi povratak u HNL stvarnost... ⚽
🎩🪄