Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čistka za naslov

Mourinho planira veliko pospremanje: ManUtd napušta deset igrača, u planu pet pojačanja

Trener Manchester Uniteda Jose Mourinho planira veliko pospremanje u ljetnom prijelaznom roku pa bi čak deset nogometaša trebalo napustiti Old Trafford, objavili su u utorak britanski mediji.

Jose Mourinho (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Manchester United ove sezone ima priliku osvojiti samo FA kup. U prvenstvu previše zaostaje za Cityjem, dok je u Ligi prvaka neočekivano ispao od Seville. S obzirom na klupsku tradiciju i uloženi novac, za jednog Mourinha to je nedovoljno pa se na ljeto očekuju nove promjene u igračkom kadru.

Zasad je sigurno da odlaze trojica. Veznjak Marouane Fellaini odbio je potpisati novi ugovor i na ljeto će biti slobodan igrač. United će napustiti i 36-godišnji Zlatan Ibrahimović, koji se našao u nemilosti nakon dolaska Lukakua i Sancheza. S druge strane, Michael Carrick će okončati igračku karijeru.

Na transfer listi trebao bi se naći branič Luke Shaw, koji se posebno našao na meti Mourinhovih kritika i zbog čega je navodno došlo do nezadovoljstva dijela igrača. Zatim bi na transfer listu mogli Chris Smalling, Phil Jones, Daley Blind i Matteo Darmian, te veznjaci Juan Mata i Ander Herrera.

Od svih spomenutih jedino su Jones i Mata u prvom dijelu sezone bili standardni, pruživši i nekoliko odličnih partija, ali Mourinho trenutno nikoga od njih ne vidi dugoročno na Old Traffordu.

U Mourinhovim planovima za pojačanja su petorica igrača, a među njima je i krilni napadač Real Madrida Gareth Bale. Portugalski trener želi dovesti dvojicu brazilskih veznjaka, 25-godišnjeg Freda iz Šahtara i Williana iz Chelseaja, te dvojicu igrača Tottenhama, stopera Tobyja Alderweirelda i lijevog braniča Dannyja Rosea.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider