Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nakon što je Pogba zasjao

Mourinho napao ''kraljeve rocka'' i legedne Uniteda: ''Nije njegova krivica što puno više zarađuje''

Jose Mourinho je nakon još jedne utakmice ManUtd-a ušao u osobni obračun, ali ovaj put s ''kraljevima rock and rolla'' i legendama Uniteda.

Jose Mourinho (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Manchester United slavio je na neugodnom gostovanju kod Evertona, a Mourinho je nakon utakmice imao što za reći Paulu Scholesu optuživši ga da je ljubomoran na Pogbin novac.

Naime, Scholes je u svojoj stručno-komentatorskoj ulozi za ''BT Sport'' izjavio kako ''Pogba ne izgleda dobro'' i da ne igra kao ''veznjak od 90 milijuna funti'', također optužujući Mourinha da ne uspijeva kao menadžer Uniteda nakon neodlučenog protiv Southamptona.

Nakon pobjede od 2:0 protiv Evertona, Mourinho se nije suzdržavao te tvrdi da su svi bivši igrači Uniteda koji rade u medijima prekritični prema njemu ''jer bi voljeli biti u klubu i to je problem koji ne mogu riješiti''.

Gary Neville, Phil Neville i Ryan Giggs samo su neki od njih koji rade ili su radili s medijima, kao i Owen Hargreaves i Roy Keane, a Mourinho se očito uznemirio zbog kritika s kojima se suočio – iako je svoju pozornost usredotočio samo na Scholesa.

''Možda sam ovaj put bio sretan, a kraljevi rock 'n' rolla koji kažu da sam prošli put podbacio sada mogu biti zadovoljni'', rekao je nakon utakmice Mourinho te odgovorio na Scholesove komentare:

''Mislim da je jedina stvar koju Paul Scholes radi to da kritizira. Mislim da on ne komentira, već kritizira, što je potpuno druga stvar. Ne treba svatko biti fenomenalan igrač kao što je on bio. Bio je fenomenalan igrač – to ne znači da svi moramo biti fenomenalni. Pogba se uvijek trudi dati sve od sebe. Ponekad dobro odigra, a ponekad ne odigra tako dobro. Nije njegova krivica što zarađuje puno više novca od Scholesa. Nije Paulova krivica, to je samo način na koji nogomet danas funkcionira'', rekao je Mourinho te nastavio:

''Scholes će u povijesti biti upamćen kao fenomenalan igrač. Radije ga gledam kao fenomenalnog igrača kluba s kojim sam ponosan što ga predstavljam. Svakog dana pokušavam učiniti sve što mogu. Ako Paul Scholes jednog dana odluči biti menadžer, želim da bude 25 posto uspješan kao i ja. Toliko je dao mom klubu da mu mogu samo zahvaliti na tome. Prestiž ovog kluba temelji se na ljudima poput njega.''

Bez obzira na to što je Scholesa nazvao ''fenomenalnim igračem'', Mourinho se upustio u opasnu igru. United je prije Evertona bio četiri utakmice bez pobjede, uključujući tri uzastopna remija u Premierligi i mjesta za kritiku itekako je bilo. I zbog toga bi trebao biti oprezan u kritikama prema klupskim legendama koje su bile i ostat će veće od njega u Manchesteru.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider