Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Službeno

Mourinho doveo prvo pojačanje u Romu

Stigao mu sunarodnjak među vratnice...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvo pojačanje Rome u mandatu novog trenera Josea Mourinha prvi je vratar portugalske nogometne reprezentacije Rui Patricio, koji se u Vječni Grad seli iz engleskog premierligaša Wolverhamptona, priopćili su u srijedu iz rimskog kluba.

Patriciju su 33 godine, a mrežu portugalske reprezentacije čuvao je u 97 utakmica i s njom osvojio naslov europskog prvaka 2016. te prvo izdanje Lige nacija 2019.

Roma će engleskom klubu platiti 11,5 milijuna eura odštete, a u igri su i bonusi, ovisno o tome kakvi će biti rezultati Rimljana i kakvu će ulogu u njima imati portugalski vratar.

"O Mourinhu govorimo kao o jednom od najvećih svjetskih trenera i sretan sam što ću s njim surađivati. Učinit ću sve što je u mojoj moći da pomognem momčadi u ostvarenju ciljeva. Ovo je prilika za napredak, učenje i osvajanje trofeja", izjavio je nakon potpisa ugovora Patricio, koji je 2018. stigao u Wolverhampton iz lisabonskog Sportinga, za koji je nastupio 466 puta te osvojio dva portugalska Kupa i jedan Liga kup. Za Wolvese je branio u 127 utakmica.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider