Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Igra i u 40. godini

Sjećate se njega? Legenda Football Managera otkrila kako je umalo završila u Manchester Unitedu

Svojedobno je bio izrazito "dobra kupovina", dok je bio na početku svoje karijere u Norveškoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ako spadate među one koji su se početkom ovog stoljeća (ili nešto kasnije) zarazili "virusom" zvanim Football Manager ili ste pak strastveni ljubitelj engleske Premierlige, onda vam je itekako poznato ime Morten Gamst Pedersen.

Bivši norveški reprezentativac nedavno je navršio 39 godina, ali kopačke još uvijek nije objesio o klin. Njegov je trenutačni klub norveški trećeligaš Alta, u čije je redove došao ove godine.

Pedersen je punih 10 godina igrao za reprezentaciju Norveške, a napravio je i lijepu klupsku karijeru, u kojoj je najveći trag ostavio u Blackburnu, čiji je dres nosio od 2004. do 2013.

U razgovoru za SPORTbible prisjetio se tih dana te otkrio i neke nepoznate detalje, poput onog da ga je još dok je igrao za norveški Tromso htio dovesti - Sir Alex Ferguson.

Posljednju utakmicu za Blackburn odigrao je 4. svibnja 2013. godine.

"Nisam bio 100 posto siguran da odlazim, ali svejedno sam imao leptire u trbuhu i suze su potekle. Bilo mi je stvarno teško, ali ponekad morate to učiniti, bolje da sam se isplakao", izjavio je Pedersen.

U ljeto 2004. potpisao je za Blackburn, koji je platio milijun i pol funti odštete Tromsou za tada anonimnog mladića bez ijednog nastupa za reprezentaciju.

"Prilika da postanem profesionalac u Tromsou bila je posebna, ali kad sam potpisao za Blackburn, to je bio san."

Sudbina je htjela da debitantski nastup za Roverse ima protiv kluba čiji je navijač bio od malih nogu - Manchester Uniteda. Na Old Traffordu je Pedersen impresionirao sve, ali ne i Fergusona, koji je kasnije otkrio da ga je pratio prije negoli je stigao u Blackburn.

"Imali smo nekoliko dobrih izvještaja o njemu, ali mi smo taman bili potpisali Cristiana Ronalda, već smo imali i Ryana Giggsa, a nadirao je i Kieran Richardson. To se događa, puno puta vidite igrače koji vam zapnu za oko, ali ste u određenom trenutku preopterećeni na nekoj poziciji i ne poduzmete ništa", pojasnio je legendarni Sir Alex.

Sam Pedersen naveo je kako je čak i razgovarao s Fergusonom, ali, eto, zbog navedenih okolnosti put ga je naveo na Ewood Park, u Blackburn, gdje je postao prava klupska legenda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider