Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prilika za hrvate?

Montelli Fabregas nije za Milan jer on nije – Montolivo

Vincenzo Montella teško se miri s ozljedom svog ljubimca Riccarda Montoliva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Držao se za glavu trener Milana Vincenzo Montella kada je u prvom dijelu utakmice Italija – Španjolska zbog ozljede morao van Riccardo Montolivo. Talijanski 31-godišnji veznjak ozlijedio je lijevo koljeno (prednji križni ligamenti) te je morao na operaciju. Oporavak će trajati duže vrijeme i Milan se bacio u potragu za novim veznjakom.

Montella bi najradije klonirao svog ljubimca iako mnogi navijači Milana danas vrte glavom kad čuju takve izjave. Prije desetak godina igrači takve klase ne bi 'prismrdili' prvoj momčadi, a danas je on nezamjenjiv.

Barem tako smatra Montella koji je na pitanje o u Chelseaju nezadovoljnom Cescu Fabregasu kao mogućem zimskom pojačanju odgovara:

''Fabregas nema te karakteristike Montoliva. Treba nam baš netko takav tko zna igrati u kombinaciji s dva zadnja vezna. On je skoro pa nezamjenjiv. Ne samo na terenu nego i u svlačionici. Njegova ozljeda je veći gubitak za nas nego što ljudi misle.''

Montella forsira sustav s tri igrača iza same navale. Čine ga većinom Giacomo Bonaventura, Slovak Juraj Kučka i nesretni Montolivo. Na klupi priliku čeka oporavljeni Mario Pašalić, a spominje se i transfer Milana Badelja.

Upravo bi on mogao zamijeniti Montoliva koji je također igrao u Fiorentini prije dolaska na San Siro. Montella dobro zna Badelja kojeg je vodio u sezoni 2014/2015 za vrijeme obostranog boravka u Firenzi.

Milan ove nedjelje gostuje u Veroni kod Chieva, susjeda na ljestvici koji ima isti broj bodova (13), ali je zbog gol razlike na petom mjestu dok je Milan šesti.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider