Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
slavna generacija

Kakva je to ekipa bila: Subašić i Mbappe žarili su i palili Europom, a sada je otišao i posljednji

Subašić je u Monacu bio skoro devet godina, a dio je i slavne generacije.

Monaco (Foto: Afp)

Monaco je 2017. imao sezonu iz snova. Momčad iz Kneževine te godine igrala je polufinale Lige prvaka i osvojila naslov prvaka u Francuskoj.

Monaco je u sastavu imao imena koja su danas velike zvijezde svjetskog nogometa. Prije svega, tu se misli na Kyliana Mbappea, a kako je klub nedavno napustio Sidibe, i službeno u Monacu više nema igrača iz slavne generacije.

Za Monaco su te sezone igrali: Subašić, Glik, Raggi, Jemerson, Sidibe, Moutinho, Bakayoko, Mendy, Silva, Falcao, Mbappe, Diallo, Fabinho, Lemar, Germain…

Svi su se oni ''razbježali'' u druge klubove nakon čudesnog uspjeha.

gol expired Hrvatski nogometni trener pao s motocikla: Doživio teške ozljede, hitno je operiran divider

Od transfera svakako treba istaknuti odlazak Mbappea u PSG za 180 milijuna eura. Fabinho je u Liverpool otišao za 45 milijuna eura, Benjamin Mendy u City za 57 milijuna eura, Atletico Madrid platio je Lemara 72 milijuna eura, a Bernando Silva u City je prodan za 50 milijuna eura...

Čelnici Monaca odavno su se dokazali kao vrhunski pregovarači u poslovima oko transfera, a tu praksu nastavili su i do danas. Monaco je nedavno prodao veznjaka Tchouamenija u Real Madrid za 100 milijuna eura.

Subašić ne pamti odlazak po dobrome

Bivši hrvatski reprezentativac proveo je u Monacu čak osam i pol godina i postao je prava legenda kluba, no Monaco mu baš i nije priredio dostojan oproštaj.

Danijel Subašić 2020. je otišao iz Monaca, jedno vrijeme bio je bez kluba, a kasnije je potpisao za Hajduk. Za Monaco je upisao 292 nastupa, ali pred kraj ugovora samo je sjedio na klupi.

''Svakih šest mjeseci stvari se mijenjaju, sportski direktori, igrači… Došli su ljudi koji i ne znaju koliko sam godina nosio dres Monaca. Tako je bilo. Bili smo na vrhu i donijeli smo dosta klubu, kako sportski tako i u transferima. Neki to zaboravljaju'', rekao je pomalo razočarani Danijel Subašić u razgovoru za Nice-Matin.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider