Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
mogući sastavi

Dinamo bi mogao prvi put igrati ovako ove sezone u Ligi prvaka, još jedan kreativac upada u udarnih 11

Nogometaši Dinama i Salzburga igraju u 4. kolu Lige prvaka. Modri bi prvi puta ove sezone mogli startati u formaciji 4-2-3-1 s Martinom Baturinom u udarnoj postavi.

Nogometaši zagrebačkog Dinama i RB Salzburga odradili su posljednji trening na stadionu Maksimir uoči sutrašnjeg ogleda 4. kola E skupine Lige prvaka.

Nakon tri kola RB Salzburg vodi na ljestvici skupine s pet bodova, Chelsea i Milan imaju po četiri boda, dok je Dinamo na začelju s tri boda.

gol expired Čačić komentirao Drmićevu izjavu i kritike na način igre u Ligi prvaka: "Ne sjećam se ofenzivnijeg Dinama" divider

Prvi su travnjak maksimirskog stadiona osjetili gosti, a 90 minuta kasnije i nogometaši Dinama. Po već ustaljenoj praksi oba treninga su bila otvorena prvih 15 minuta za medije.

Za oba sastava utakmica ima iznimnu važnost. Nakon što su u prvom susretu slavili sa 1-0, Austrijanci su u Zagreb stigli s porukom "posao još nije završen", svjesni da na Maksimiru imaju priliku možda napraviti i ključan korak prema osiguranju "europskog proljeća" u nekom od kupova.

Dinamo mora po tri boda

Dinamo pak nema previše izbora želi li nastaviti svoju europsku priču i nakon natjecanja po skupinama. Tri boda se postavljaju kao imperativ. O važnosti utakmice za momčad Ante Čačića govori i činjenica da su "Modri" odgodili ogled protiv Istre 1961 kako bi se što bolje pripremili za utorak.

Matthias Jaissle Salzburgova "bolnica" stiže na Maksimir u zastrašujućem nizu: "Dinamo će biti snažniji i agresivniji ovaj put" divider

Salzburg nije imao takav luksuz, upisao je gostujuću pobjedu 3-2 protiv Altacha, ali je Jaissle napravio brojne promjene u momčadi s obzirom na važnost sutrašnje utakmice.

"Vjerujem u naše igrača, nas isključivo zanimaju tri boda," kazao je Čačić uoči treninga.

Čačić nema puno briga

Dinamo je u prvenstvu osvojio 31 od 33 moguća boda, postigavši ​​pritom 34 gola. U LP ima pobjedu i dva poraza. Salzburg dolazi u Zagreb s nizom od 15 utakmica bez poraza u svim natjecanjima. Zadnji poraz upisali su u srpnju od Sturma u prvenstvu.

gol expired VIDEO Red Bull najavom gostovanja u Zagrebu lijepo promovirao hrvatsku metropolu divider

Čačić nema prevelikih briga oko sastava, sve udarne igle su spremne. Neće biti tek Šutala i Menala. S druge strane trener austrijskog prvaka ima dosta izostanaka i problema s ozljedama. Fernando (bedro), Dijon Kameri (rame), Justin Omoregie (bedro) i Samson Tijani (noga) su izvan stroja, a upitan je i nastup Nicolasa Capalda (koljeno), Sekoua Koite (bedro) i Andreasa Ulmera (aduktor).

"Nećemo ništa komplicirati. Znam sastav koji će sutra nastupiti. Pričekat ćemo posljednji trening kako bi vidjeli jesu li svi igrači dobro," istaknuo je strateg RB Salzburga uoči maksimirskog treninga.

"Ako ćemo dati 99% umjesto 100%, bit će teško," dodao je Jaissle.

MOGUĆI SASTAVI:

DINAMO: Livaković - Ristovski, J.Šutalo, Perić, Ljubičić - Ademi, Mišić - Ivanušec, Baturina, Oršić - Petković

RB SALZBURG: Kohn - Dedić, Solet, Pavlović, Wober - Gourna-Douath, Seiwald, Kjaergaard - Sučić; Okafor, Šeško

Mogući sastav Dinama Mogući sastav Dinama (Foto: Screenshot)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider