Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
navijači u euforiji

Inter slaže moćnu momčad na hrvatski pogon: Nakon Vrsaljka stiže novo veliko pojačanje

Navijači Intera nakon dugo vremena imaju razloga za optimizam.

Moguća postava Intera

Inter se vraća u Ligu prvaka prvi put nakon sezone 2011./2012., a čelnici kluba okupljaju vrlo zanimljivu momčad za veliki povratak u najelitnije klupsko natjecanje.

Novi Inter trebao bi ići na hrvatski pogon – prema posljednjim informacijama talijanskih medija, postigli su dogovor s Atletico Madridom o transferu Šime Vrsaljka. Hrvatski desni bek pridružit će se suigračima iz reprezentacije Ivanu Perišiću i Marcelu Brozoviću.

No Inter tu ne planira stati, a najveće ime ostavili su za kraj. Udarna vijest na naslovnici milanske Gazzette dello Sport jest dolazak Vrsaljka i skori dolazak Artura Vidala, čileanske zvijezde Bayerna. 

Nerazzurri su vrlo aktivni na tržištu

Inter već dugo pokušava dovesti Vidala, a talijanski mediji pišu kako je taj posao blizu realizacije. Igrač je navodno pristao, a čeka se samo dogovor klubova. Transfer bi trebao vrijediti 20 milijuna eura. Kao i u Vrsaljkovu slučaju, Vidal bi prvo stigao na posudbu, a ostatak novca uplatili bi na kraju sezone.

Inter je doveo još nekoliko zanimljivih pojačanja. Novi lijevi bek postao je Kwadwo Asamoah, bivši igrač Juventusa koji je potpisao kao slobodan igrač. U razmjeni s Romom u vezu je stigao Radja Nainggolan, a novi stoper postao je Stefan De Vrij, koji je za 40 milijuna eura stigao iz Lazija.

Krilne pozicije pojačao je Matteo Politano. Ljevonogi 24-godišnji krilni igrač prošle je sezone u dresu Sassuola upisao 10 golova i četiri asistencije u Seriji A. Radi se o još jednom igraču koji je stigao na posudbu s opcijom otkupa ugovora, a ukupna vrijednost transfera iznosi 25 milijuna eura.

Kako će Inter izgledati u novoj sezoni?

Gazzetta dello Sport donosi i projekciju momčadi Intera za sljedeću sezonu. Trener Luciano Spalletti preferira formaciju 4-2-3-1. Na vratima je siguran Samir Handanovič, četvorka u obrani trebala bi biti Vrsaljko – De Vrij – Milan Škriniar – Asamoah.

Marcelo Brozović i Ivan Perišić (Foto: AFP) Marcelo Brozović i Ivan Perišić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Ostvare li transfer Vidala, vezni red izgledao bi vrlo respektabilno s trojkom Vidal – Brozović – Nainggolan. U vrhu napada siguran je Mauro Icardi, dok su najizgledniji kandidati za krilne pozicije Perišić i Politano.

Navijači Intera na društvenim mrežama ne skrivaju oduševljenje transfernom politikom svoga kluba, koju vješto vodi sportski direktor Piero Ausilio. Moguća momčad Intera izgleda vrlo zanimljivo, možda čak i najkvalitetnije još od vremena Josea Mourinha.

Moguća postava Intera Moguća postava Intera

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider