Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar"
Nogomet
Opet u užem krugu

Luka Modrić ušao među tri kandidata za najboljeg veznjaka Lige prvaka

Najbolji igrač Svjetskog prvenstva u Rusiji i kapetan svjetskih doprvaka Luka Modrić nalazi se u najužem krugu izbora za najboljeg veznog igrača prošlosezonskog izdanja Lige prvaka.

Luka Modrić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Modrićevi konkurenti za nagradu koju je već osvojio za sezonu 2016/17. bit će mu suigrač iz Real Madrida Toni Kroos te Belgijac Kevin De Bruyne iz Manchester Cityja, objavljeno je u četvrtak na službenom portalu Lige prvaka.

U konkurenciji za najboljeg napadača su nekadašnja Realova, a danas Juventusova zvijezda Cristiano Ronaldo, kapetan Barcelone Leo Messi i najbolji igrač engleske Premierlige u prošloj sezoni Egipćanin Mohamed Salah.

Izvjesno je da će dobitnik nagrade za najboljeg obrambenog igrača biti netko iz redova europskog prvaka, a u konkurenciji su Realov kapetan Sergio Ramos, Francuz Raphael Varane i Brazilac Marcelo.

Real ima svog kandidata i za najboljeg vratara u Kostarikancu Keyloru Navasu. Konkurenti su mu legenda Juventusa, a danas vratar PSG-a Gianluigi Buffon te bivši Romin vratar, današnji čuvar Liverpoolove mreže Brazilac Alisson Becker.

Osim Modrića, od hrvatskih nogometaša je u širem krugu od desetorice nominiranih bili su Dejan Lovren i Ivan Rakitić. Branič europskog doprvaka Liverpoola je sa 37 bodova završio kao peti u izboru za najboljeg obrambenog igrača, a igrač španjolskog prvaka Barcelone je sa devet bodova osvojio 7. mjesto među najboljim veznjacima.

Žiri su sačinjavala 32 trenera klubova koji su sudjelovali prošle sezone u Ligi prvaka te 55 posebno odabranih novinara, po jedan predstavnik svake od 55 članica Europskog nogometnog saveza (UEFA). Treneri nisu smjeli davati glasove igračima kluba kojeg su vodili.

Pobjednici će biti obznanjeni na svečanom ždrijebu za skupine Lige prvaka, koji će biti održan 30. kolovoza u Monte Carlu.

Uz Luku Modrića, prošlogodišnje nagrade su osvojili Cristiano Ronaldo, Sergio Ramos i Gianluigi Buffon.

Dan nakon ždrijeba skupina Lige prvaka, bit će održan i ždrijeb skupina Europske lige na kojem će biti proglašen i najbolji igrač prošlosezonskog izdanja natjecanja u kojem je trofej osvojio Atletico Madrid.

Na listi trojice igrača koji su još ostali u konkurenciji su dvojica Atleticovih nogometaša, Urugvajac Diego Godin i Francuz Antoine Griezmann. Treći kandidat je u finalu ozlijeđeni igrač Olympique Marseillea, Francuz Dimitri Payet.

Prošle godine je prvi put dodijeljena nagrada za najboljeg igrača Europske lige, a osvojio ju je Francuz Paul Pogba koji je osvojio pobjednički trofej s Manchester Unitedom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider