Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kraljevi u krizi

Modrić najveća Realova dvojba: Je li na pragu odlaska iz Madrida!? Kritike se roje, a čeka ga šleper zelembaća

Čim Real upadne u krizno razdoblje, u Madridu započne val kritika i počinju spekulacije o osvježavanju momčadi…

Luka Modrić protiv Barcelone (Foto: Afp)

Barcelona je povećala prednost na osam bodova zahvaljujući pobjedi nad Sevillom i porazom Real Madrida na Mallorci.

Mislav Oršić Trener Southamptona odgovorio na kritike zbog izostavljanja Oršića: "Zbog vas ne igramo kako bih želio" divider

Real je odigrao još jednu blijedu partiju, a njegov brazilski napadač Vinicius opet je bio u središtu zanimanja. U Španjolskoj već neko vrijeme traju žestoke polemike oko njegova ponašanja i odnosa prema suparnicima. Dok ga protivnici uglavnom ne mogu smisliti, Madriđani su ogorčeni na sudački kriterij.

Tvrde da je Brazilac nepravedno glavna meta suparničkih igrača i navijača te da nema dovoljnu zaštitu sudaca. Štoviše, Vinicius je protiv Mallorce zaradio peti kumulativni žuti karton i pauzirat će sljedeće kolo.

Vinicius rekorder po broju zarađenih prekršaja

Dok suparnici Viniciusove driblinge i napose ponašanje okarakteriziraju kao provocirajuće, Madriđani smatraju da Brazilac samo želi igrati nogomet, no, kako kažu, to mu se ne dopušta, već se toleriraju grubi nasrtaji na njega, a onda pod tim pritiskom ponekad izgubi živce i reagira kako ne bi trebao.

Marca konstatira da je u La Ligi otvorena sezona lova na Brazilca. Madridski dnevnik ističe da se na Viniciusu radi najviše prekršaja, i to ne samo u La Ligi, već u svim najjačim ligama u Europi. U dosadašnjem dijelu sezone na Viniciusu je dosuđeno 79 prekršaja, dok je Neymar drugi s 59.

Fedor Emelianenko Šef UFC-a nije imao lijepe riječi za oproštaj Fedora: ''Ne želim se sad pos*ati po njemu, ali..'' divider

Suparničke momčadi to vide sasvim drukčije. Njima je to dokaz da Brazilca suci više nego dobro štite, da nad njim sviraju prekršaje i kada treba i kada ne treba, a da ih on potencira svojim provocirajućim ponašanjem i čestim simuliranjem.

Suparnici otpužuju: "Pleše, plazi jezik, gestikulira prema tribinama..."

"Vidio sam Viniciusa kako traži žute kartone, pleše, plazi jezik, gestikulira prema tribinama... Naravno, ne volim da to rade moji igrači ili suparnici. Osjećam to kao nedostatak poštovanja prema suparniku. Ali ja sam jako star, možda je ovo vrlo moderno. Imam druge kodove", sarkastično je prokomentirao nakon utakmice trener Mallorce Javier Aguirre kada su ga upitali koje su pritužbe prema Realovu krilnom napadaču, koji na salve uvreda s tribina nerijetko reagira tako da baci dodatno ulje na vatru.

Na Son Moixu napadno je ljubio dres Reala na izlasku s travnjaka dok su ga navijači Mallorce s tribina zasipali uvredama. Dok je Real zaokupljen obranom Viniciusa, Barcelona sve više odmiče. Kakva god bila istina oko Brazilca, Madriđani igraju loše i to ne mogu sakriti. Barca je otišla na plus osam, a to će biti jako teško dostići.

Čim Real igra loše i gubi, situacija u Madridu postaje napeta. Nepisano je pravilo da uslijede žestoke kritike. Sve češće je na udaru i hrvatski kapetan Luka Modrić, koji protiv Mallorce nije bio udarnoj postavi, ušao je tek u drugom poluvremenu zajedno s Tonijem Kroosom. Cirkulacija lopte malo se popravila, ali Real bez Karima Benzeme u momčadi jako teško postiže pogotke. To je u ovom trenutku najveći problem Reala.

"Modrić je najveća Realova dvojba"

Međutim, Modrić je bio jedna od glavnih tema u popularnoj televizijskoj emisiji posvećenoj španjolskom nogometu El Chiringuito. Diskutiralo se o tome hoće li Real produljiti ugovor Modriću i što govori činjenica da to još nije napravio.

Iako je to do jučer bilo prilično izvjesno, to sada više nije sigurna oklada. Naime, poznati voditelj Josep Pedrerol nije baš siguran da će Modrić produljiti, što je prilično znakovito ako se zna da je jako dobro upućen u zbivanja na Santiago Bernabeuu.

"Modrić želi ostati u Realu, Hrvat čeka ponudu", kazao je suvoditelj Edu Aguirre, dok je Pedrerol konstatirao:

"Možemo reći da je najveća dvojba u ovom trenutku u Realu oko Modrićeva produljenja."

Na to je Aguirre uzvratio:
"Slažem se, ako govorimo o sedmorici igrača kojima istječe ugovor."

Pedrerol je podcrtao:
"Modrićeva situacija je najkompliciranija."

Na udaru kritika

Činjenica jest da je Modrić u godinama, a Real je već s njim napravio iznimku nekoliko puta kada je produljivao ugovore iako je zagazio duboko u tridesete. Modrić je to svakako zaslužio, no biologija je neumitna i svakome sat curi, pa i hrvatskom kapetanu.

Cijela situacija može se dovesti i u kontekst spekulacija da je Modriću nedavno stigla nemoralna ponuda iz Saudijske Arabije. Navodno ju je poslao Al Nassr, klub koji je već za basnoslovnu svotu angažirao Cristiana Ronalda, portugalsku superzvijezdu i Modrićeva bivšeg suigrača u Real Madridu.

Nikome se ne odlazi iz Reala, Modriću nije lako napustiti glamur Madrida, no možda je stiglo vrijeme za lakši klupski ritam. To bi možda bilo dobro i za hrvatsku reprezentaciju jer bi Modriću ostajalo više svježine ako bi se prebacio u lakšu ligu. Osim toga, mnogi će reći da u zenitu karijere ne bi trebao propustiti možda i jedinstvenu šansu da, osim kofera, napuni i šleper šuštavim zelembaćima.

Hrvatskog kapetana čeka šleper zelembaća

U Realu je ionako sve napravio, a Saudijci su opasno zagrijani. Zasad. Jer tko zna što će biti sljedeće godine, željezo se kuje dok je vruće. U tim godinama ozljede su uvijek moguće, a može se promijeniti i političko-društvena situacija, tko zna kakva kriza prijeti.

Na "planetu Real" u pravilu uvijek sve kroji polučeni rezultat na kraju sezone. Ako Real ostane bez glavnih trofeja, može se pretpostaviti da će se još odlučnije krenuti u osvježavanje i pomlađivanje momčadi, koje je već počelo, no neki će reći da ipak kasni, a to potkrepljuju igrama i rezultatima u dosadašnjem dijelu sezone.

Kao i uvijek, Madriđanima je glavni barometar Barcelona, naravno, i obratno. A vječni rival u međusobnom ogledu u finalu španjolskog Superkupa zorno je pokazao gdje se tko nalazi u ovom trenutku.

Standings provided by Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider