Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Lov na Genta

Modrić najavio veliki okršaj i progovorio o napuštanju Vatrenih: "Želim zaslužiti novi ugovor s Realom"

Veznjak Real Madrida Luka Modrić najavio je prvu utakmicu osmine finala Lige prvaka protiv Liverpoola na Anfieldu…

Luka Modrić (Foto: Afp)

Hrvatski kapetan Luka Modrić najavio je okršaj Real Madrida i Liverpoola u osmini finala Lige prvaka. Prva utakmica igra se sutra na Anfieldu, uzvrat je 15. ožujka u Madridu.

Kako se priprema za veliku utakmicu?

"Kao i uvijek, gledam videozapise suparnika, ali znamo sve igrače jer smo protiv njih puno igrali. Priprema je manje-više ista, ne brinite se", našalio se Modrić, a prenosi Marca.

Modrić ima šansu dostići legendarnog Genta po broju osvojenih naslova prvaka Europe.

"To bi bilo divno, ali o tome nismo razgovarali. Nismo o tome razmišljali, idemo utakmicu po utakmicu, kao i uvijek, kao i prošle godine, i nadamo se da ćemo to ponoviti. Spremni smo na sve što nas čeka do kraja sezone i vidjet ćemo je li to moguće ponovno osvojiti."

Postigao je šest golova u sezoni. Može li biti najplodnija u golgeterskom smislu?

"Nema oklade s Misterom, ali mogao sam poboljšati statistiku da sam zabio onaj jedanaesterac, a promašio sam i neke čiste prilike. Zadovoljan sam svojom pozicijom nešto bliže golu suparnika, ali nije se puno promijenilo u mojoj igri."

Hoće li se umiroviti u reprezentaciji kako bi imao više snage i vremena za Real?

"Nakon Svjetskog prvenstva plan mi je nastaviti do Lige nacija, a nakon toga nisam o tome razmišljao. Još nisam odlučio. Vidjet ćemo, ali želim završiti Ligu nacija, a onda ću vidjeti. Moram dobro razmisliti o tome. Real me nikada ništa nije tražio, da dam ostavku u reprezentaciji, to nije stil Madrida, davati ultimatum, jer moje vrijeme u Hrvatskoj nikada nije utjecalo na moj nastup u Madridu, ni na koji način. Puno govorite o mojim godinama, ali mislim da sam pokazao da mogu igrati u obje momčadi. Ali ponavljam, želim dobro razmisliti."

Real je osvježio momčad s nekoliko mladih igrača.

"Mladi jako dobro rade, pred njima je velika budućnost, a što će ovdje napraviti, ovisit će o njima. Moraju raditi, učiti, ali nisu slučajno u Madridu, klub je s razlogom ulagao u njih. Već im ide dobro i bit će im sve bolje. Bellingham? To je poseban slučaj, nema veze s time."

Što kaže na priče o daljnjem osvježavanju Realove momčadi?

"Ne smeta mi što se priča o tranziciji jer znam da je potražnja maksimalna, a uvijek se stvari govore izvana. Ono što ne razumijem je da nema toliko sjećanja, ali nedostaje mi riječ. Prije Svjetskog prvenstva Toni i ja smo igrali zajedno i bilo nam je jako dobro. A sada se čini da ne možemo. Dugo smo igrali zajedno i puno smo izgubili, ali i dobili. Ne smeta mi, moraš nastaviti raditi kako treba."

Hoće li produljiti ugovor s Realom?

"Učinit ću sve što mogu da dam sve od sebe i zaslužim ostati u Realu. Ne mogu više. Uvijek sam imao jako dobar odnos s klubom i to se neće promijeniti. Kao i prošle godine, nema žurbe, na pola smo sezone i pred nama je puno izazova. Fokusiran sam na to da se vratim na svoju najbolju razinu, a onda ćemo vidjeti što će se dogoditi."

Kako vidi svoju blisku budućnost?

"Nisam razgovarao s klubom o obnovi ugovora, kao ni prošle godine u ovom trenutku. Vrlo sam miran. Ova pitanja su pomalo dosadna jer uvijek kažem isto, da se osjećam dobro i da želim nastaviti u Real Madridu. Moram razgovarati s klubom, ali želim nastaviti i to zaslužiti, a ne da mi se nešto pokloni. Nikada mi ništa nisu darovali. Želim nastaviti, ali zbog zasluga, a ne zbog svoje priče ili onoga što sam prije učinio. Ništa ne može promijeniti moj odnos s Realom, to je klub mog života i nitko to ne može pokvariti."

Kakva je forma?

"Nakon Svjetskog prvenstva napredujem, pogriješio sam jer sam odmah počeo igrati umjesto da radim određeni program, ali kada trener pita možeš li igrati, uvijek kažeš da. Sada se vraćam na svoju razinu, nadam se da ću tako nastaviti do kraja sezone."

Kako opisuje okršaj s Liverpoolom?

"Čeka nas važna i teška utakmica protiv velikog rivala, na povijesnom stadionu i uz strašne navijače. Moramo odigrati dobru utakmicu kako bismo izborili dobar rezultat za uzvrat kod kuće. Morate biti na najvišoj razini, biti zajedno kao momčad i pomagati jedni drugima", zaključio je Modrić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider