Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Respektabilna ekipa, ali...

Modrić na "pogrešnoj" strani: Sjećate li se kako je Dinamo izgledao kad je igrao protiv Tottenhama?

Prije 12 i pol godina Tottenham i zagrebački Dinamo sastali su se u Kupu Uefa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Uoči večerašnjeg okršaja u osmini finala Europske lige, podsjećamo na prethodni i dosad jedini sraz između Tottenhama i zagrebačkog Dinama.

Dogodilo se to 6. studenog 2008., također u Londonu, u sklopu drugog kola Kupa Uefa. Bilo je to u onom razdoblju kad je ovo natjecanje (koje je u međuvremenu redizajnirano i naziv mu je promijenjen u Europska liga) imalo skupine s neparnim (5) brojem klubova.

Ždrijeb je Dinamu, osim Tottenhama, donio Udinese, nizozemski NEC Nijmegen te moskovski Spartak, a kuglice su odlučile da će Modri gostovati kod engleskog predstavnika u drugom kolu.

Otišli su Zagrepčani prepuni samopouzdanja u London jer su u prvom kolu na Maksimiru s 3:2 pobijedili NEC.

Profesor postavio preofenzivnu formaciju

Na klupi Dinama tad je bio Branko Ivanković, a momčad je na White Hart Lane istrčala u (pre)ofenzivnih 4-4-2.

Na golu je bio Ivan Kelava, u obrani je desni bek bio Dejan Lovren, a lijevi Mirko Hrgović, dok su stoperske pozicije okupirali Dino Drpić i Igor Bišćan. U sredini su zaigrali, zdesna nalijevo: Mihael Mikić, Ivica Vrdoljak, Sammir i Luis Ibanez. Napadački tandem činili su Boško Balaban i Mario Mandžukić.

S klupe su ušli Pedro Morales, Etto i Milan Badelj.

Nema što, respektabilan sastav koji je imao jedan "problem" - na drugoj strani bila je zbilja fenomenalna ekipa, predvođena Lukom Modrićem.

Tog ljeta Modrić je iz Dinama prešao baš u Tottenham, u transferu čiji će se detalji kasnije rasvijetliti na suđenju Zdravku Mamiću.

Modrić dirigent, Bale na lijevom beku

Menadžer Tottenhama bio je Harry Redknapp, koji je na teren poslao svoje trupe sa samo jednim klasičnim napadačem - Darrenom Bentom.

Heurelho Gomes čuvao je vrata Tottenhama, a obranu su tvorili Alan Hutton, Jonathan Woodgate, Michael Dawson i - Gareth Bale. Da, bilo je to vrijeme kad je sjajni Velšanin igrao lijevog beka, prije nego što će kasnije biti prekomandiran naprijed, na lijevo krilo, gdje će si izvrsnim igrama priskrbiti transfer u Real Madrid.

Uz Modrića, u sredini su ordinirali i Aaron Lennon, Tom Huddlestone, Didier Zokora i David Bentley.

Konačni rezultat nije nikoga iznenadio. Završilo je 4:0 uz Bentov hat-trick, a jedan pogodak postigao je Huddlestone.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider