Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"skinuo paučinu" iz rašlji

Dogodilo se na današnji dan: Sjećate li se "projektila" Mladena Petrića u polufinalu Europske lige?

Prije devet godina bivši hrvatski reprezentativac Mladen Petrić postigao je jedan od svojih najljepših pogodaka u karijeri.

Petrić slavi pogodak u dresu HSV-a (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Na današnji dan prije točno 9 godina bivši hrvatski reprezentativac Mladen Petrić postigao je jedan od najboljih pogodaka sezone u UEFA-inoj Europskoj ligi. Dogodilo se to u uzvratnoj utakmici polufinala na gostovanju kod Fulhama, no taj pogodak nije plasirao momčad iz Hamburga u finale.

U 22. minuti uzvrata, nakon što je prva utakmica u Njemačkoj završila bez pogodaka, Petrić je s 30-ak metara izveo slobodni udarac i "skinuo paučinu" iz gornjih desnih rašlji domaćeg vratara Fulhama. Bila je to prava "bomba" koja je utišala domaće navijače, koji su ipak na samom kraju dvoboja slavili prolaz u finale.

Fulham je golovima Daviesa i Gere u 69. i 76. minuti izborio finale Europske lige, u kojem je nakon produžetaka i gola Forlana u 116. minuti ipak poražen. Petriću i hamburškom klubu za utjehu ostaje činjenica da se UEFA devet godina kasnije sjetila ovog projektila i podsjetila nogometne fanove na majstoriju bivšeg Vatrenog.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider