Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Talentirani vratar u Maksimiru

Unuk Blage Zadre potpisao za Dinamo: "Zbog nogometa sam izostajao iz vrtića"

Mladi vratar Mislav Zadro potpisao je svoj prvi ugovor za Dinamo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Talentirani mladi vratar Mislav Zadro potpisao je profesionalni ugovor sa zagrebačkim Dinamom.

Na dan kada je postao punoljetan,  potpisao je svoj prvi profesionalni ugovor s Plavima.

"Ne može biti ljepši poklon za 18. rođendan. Ma, ovo je san svakog dečka koji se bavi nogometom. To je i velika nagrada za to što sam 12 godina u ovom klubu, nagrada nakon svih odricanja. Uvijek sam davao sve od sebe i doista nema ljepše nagrade", rekao je Zadro.

"Zbog nogometa sam izostajao iz vrtića"

U Dinamu je od svoje šeste godine, a nogomet je zaigrao prije nego što je krenuo u školu. Koliko je bio posvećen nogometu, otkriva Zadro, znao je izostajati iz vrtića.

"Prvo sam s pet godina branio za Dubravu, a sa šest sam došao u Dinamo. Čak sam nekim danima izostajao iz vrtića jer nisam stigao. Zbog treninga bih kasnio u vrtić. Tako je sve počelo. Sad paralelno branim u Dinamu i pohađam Sportsku i jezičnu gimnaziju. Ocjene? Prolazim s pet, a nadam se da ću upisati i fakultet"; otkrio je mladi vratar.

gol expired Simeone otpisao Šimu Vrsaljka: Na kraju sezone napušta Atletico? divider

Zadro je rođen i odrastao u zagrebačkoj Dubravi.

"Tu sam cijeli život i prve sam korake napravio baš u Dubravi. Koji je bio impuls da postanem baš vratar? Počeo sam, zapravo, kao desno krilo. Bili smo na turniru i izgubili s visokom razlikom pa naš vratar nije došao na sljedeću utakmicu. Tada sam se ponudio da ja stanem pred gol. Obranio sam pet, šest zicera i rekoh „ovo je za mene, to je to!“. Tako sam ostao vratar i ubrzo nakon toga došao u Dinamo", kaže Zadro.

Mislav je unuk heroja vukovarske obrane

Trenutačno brani u momčadi maksimirskih juniora.

"Nastavljam s napornim radom, doista želim dati sve od sebe. Najveći mi je cilj debitirati za Dinamovu prvu momčad i za hrvatsku A reprezentaciju što je san svakog tko se bavi nogometom u Hrvatskoj", rekao je Zadro.

Mislav je, inače, unuk Blage Zadre, junaka Domovinskog rata, zapovjednika obrane Vukovara. Pritom je zanimljiva i simbolika prilikom Mislavova izbora broja na dresu.

"Ako je zauzeta jedinica, onda bih želio nositi broj 91"; zaključio je mladi vratar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider