Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
debi iz snova

Zbog njega bi navijači Dinama vrlo brzo mogli "zaboraviti" na Soudanijev odlazak

Mislav Oršić briljirao je na otvaranju Dinamove sezone u Europi.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo je novu europsku sezonu otvorio uvjerljivom pobjedom od 5:0 protiv Hapoel Beer Sheve. Novi, mladi momci iznijeli su veliki teret u utakmici za koju su mnogi vjerovali da Dinamo neće pobijediti.

Navijači Dinama lakše od očekivanog mogli bi preboljeti odlazak Alžirca Soudanija, jer nakon premijere Mislava Oršića protiv Hapoela, već je sada jasno kako s krila hrvatskog prvaka opasnosti neće nedostajati.

"Već sam rekao da sam tu iz Zagreba, tako da mi je to stvarno puno značilo. Bila je stvarno i predivna potpora od navijača, bilo je puno ljudi, stvarno je bilo predivno", rekao je Oršić.

U deklasiranje Hapoela 25-ogodišnji Oršić ugradio je gol i asistenciju te zaradio titulu igrača utakmice. U momčad je ovog ljeta stiglo 13 novih igrača, koji sada puni samopouzdanja kreću u obranu naslova prvaka HNL-a.

"Dinamo kao i svake godine ima ambiciju na duplu krunu u Hrvatskoj, tako da je na nama da i dalje radimo dobro, da igramo kao sada ovu prvu utakmicu u Europi i onda ne bi trebalo biti problema."

Problema na Oršićevu nogometnom putu nije nedostajalo. Nakon 90 nastupa u dresu zaprešićkog Intera ni u Speziji ni u Rijeci nije se uspio nametnuti. S Kantride je kao 21-godišnjak otišao na posudbu u Celje i pogodio.

"Počeo sam igrati, vratio sam se malo fizički u život i onda je došla ponuda iz Koreje, gdje sam malo presjekao i rekao da idem na drugi kraj svijeta. Na kraju je stvarno sve dobro ispalo."

Tri godine u Koreji, s polugodišnjom epizodom u Kini, razvile su ga u igrača kakav je danas - brz, prodoran, s odgovornosti u obrani. Na poziv Dinama kaže nije ni sekunde dvojio. A tko su mu uzori?

"Domaći - Luka, normalno, naš najbolji igrač, a strani - Eden Hazard. Jako mi se sviđa njegov stil igre".

Petarda protiv Hapoela zaokružila je Oršićev tjedan iz snova jer je samo nekoliko dana prije utakmice postao otac.

"Prvo dijete, sin Manuel - stvarno sam presretan zbog toga. Sada kada dolazim doma s treninga jedva čekam da ga vidim. To je nešto najbolje na svijetu što mi se dogodilo."

A sudeći prema prikazanom u debiju, mnogo će se toga dobroga događati Modrima ako Oršić nastavi kako je počeo.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider