Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za početak - druga liga

Veliki posao Osijeka: Najbolji igrač odlazi za 4,5 milijuna eura u Berlusconijev klub

Klub iz Gradskog vrta nalazi se pred unosnim transferom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napadač i najbolji igrač Osijeka Mirko Marić nadomak je potpisa za novog talijanskog drugoligaša Monzu.

Tvrde to talijanski mediji, ali i tamošnji stručnjak za transfere Gianluca Di Marzio, koji javlja kako će 25-godišnji napadač danas (petak) obaviti liječnički pregled, nakon čega bi trebao uslijediti potpis ugovora.

Osijek će, navodi Di Marzio, dobiti odštetu od četiri i pol milijuna eura plus određene bonuse.

Bude li zaista tako, bit će to drugi najveći izlazni transfer u povijesti kluba iz Gradskog vrta, odmah nakon prodaje Boška Šutala u Atalantu za pet milijuna eura koja je realizirana u zimskom prijelaznom roku.

Marić se Osijeku priključio prije tri godine stigavši iz mađarskog prvoligaša Videotona i od tada je u svim natjecanjima nastupio 113 puta, a učinak mu je 53 pogotka i 18 asistencija.

U netom završenoj sezoni Prve HNL postigao je 20 golova i šest puta asistirao. Jednaki broj pogodaka postigli su i Antonio Mirko Čolak i Mijo Caktaš, ali je titula najboljeg strijelca lige pripala Čolaku zbog toga što mu je za tih 20 zgoditaka trebalo najmanje minuta provedenih na terenu.

Što se Marićevog novog kluba tiče, tamo glavnu riječ vodi Silvio Berlusconi, nekadašnji alfa i omega onog moćnog Milana. Skupa sa svojom desnom rukom iz tog vremena, Adrianom Gallianijem, Berlusconi je naumio od Monze stvoriti stabilnog prvoligaša.

Monza će od iduće sezone igrati u Serie B, promovirani su iz treće lige u drugu nakon što je prekinuto natjecanje zbog pandemije koronavirusa, a Berlusconi i Galliani najavili su nova ulaganja jer ne misle se duže od jedne sezone zadržavati u Serie B - zanima ih isključivo ulazak u Serie A i igranje protiv najboljih.

U sklopu tih planova sada im stiže Marić, a uskoro bi trebao i 21-godišnji Carlos Augusto, lijevi bek brazilskog Corinthiansa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider