Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Za Dnevnik Nove TV

Hajdukov sportski direktor otkrio do kad će ostati Karoglan pa priznao: "Ponudio sam ostavku"

Za kamere Dnevnika Nove TV je pričao sportski direktor Hajduka Mindaugas Nikoličius.

Valdas Dambrauskas nije napustio Hajduk zato što je izgubio svlačionicu, nije bilo ikakve pobune igrača niti je Litavac sam ponudio ostavku, uvjerava nas njegov zemljak, ali ne više i klupski kolega Mindaugas Nikoličius.

Sportski direktor Bijelih ekskluzivno za kamere Dnevnika Nove TV otkrio je razloge smjene trenera koji je prije samo tri i pol mjeseca prekinuo devetogodišnju trofejnu sušu na Poljudu.

gol expired Poznato kad će Hajduk odigrati odgođenu utakmicu protiv Gorice divider

"Što se tiče same igre i atmosfere nije sve bilo savršeno, tako da je bila moja odluka da u tom trenutku trebamo svježu energiju, bolju atmosferu, kvalitetniju igru i to je situacija za koju preuzimam odgovornost. Otišao sam do predsjednika i ponudio mu svoj mandat, u drugoj opciji trenerov i zajedno smo donijeli odluku da je ovo najbolje za klub."

Da, ponudio sam ostavku

Dugoročno najbolje, dodaje Nikoličius, u kojeg predsjednik Jakobušić očito i dalje ima puno povjerenje.

"Da, ponudio sam ostavku, to ste me pitali o odgovornosti. Imamo jasnu hijerarhiju u klubu i predsjednik je taj koji me odabrao i onaj koji ima svako pravo me otpustiti ako odluči da više nisam dovoljno dobar za Hajduk."

gol expired Kalinićev problem: Prima gotovo svaki drugi udarac izvan šesnaesterca divider

U godinu i devet mjeseci koliko obnaša dužnost sportskog direktora Hajduka, ovo je četvrti trener kojeg Nikoličius sjeda na klupu Bijelih. Odmah po dolasku odabrao je Talijana Tramezzanija, koji je izdržao nešto više od četiri mjeseca. Potom je Šveđanin Gustaffson na klupi Hajduka sjedio pet mjeseci, nakon čega ga je zamijenio Litavac Dambrauskas. 10 mjeseci kasnije, Nikoličius i Jakobušić odlučili su vjerovati domaćem treneru iz vlastita pogona Mislavu Karoglanu koji ostaje na klupi najmanje do Svjetskog prvenstva u Kataru.

"On poznaje igrače najbolje, zna svlačionicu najbolje. Zaista vjerujem da ima potreban kapacitet da podigne igrače, to je čovjek pun energije. Sigurno ćemo ovaj dio sezone završiti s njim, tako da će ostati naš trener najmanje sljedećih 9 utakmica, a onda ćemo imati puno više vremena i veliku pauzu zbog Svjetskog prvenstva i tada ćemo donijeti daljnje odluke."

gol expired VIDEO Kako je jedno pismo otežalo Hajduku i koji narodnjak bi uskoro mogli zapjevati na Poljudu divider

Vidjet ćemo iza Mundijala

A kuha li se neko zvučno ime iza Mundijala u Kataru?

"Znate, s obzirom na Svjetsko prvenstvo možda će neki top treneri nakon Mundijala biti slobodni, nikad se ne zna. Sve je moguće, tada ćemo biti pametniji."

Nakon brojnih pohvala za dovođenje više zvučnih pojačanja, Nikoličius se ovog ljeta prvi put našao pod kritikama dijela navijača, koji tvrde da nije uloženo dovoljno u kadar da bi se potuklo s Dinamom za naslov.

"Radimo u situaciji u kojoj imamo financijske gabarite koje moramo slijediti i to je normalno. No ja vjerujem da imamo dovoljno dobru momčad da budemo kompetitivni i da Dinamu pružimo pravu bitku."

No nije još ni trećina prvenstva, a rival iz Maksimira uz utakmicu više ima i velikih 11 bodova ispred Hajduka.

"Dok god imamo samo teoretske šanse, makar i da smo 20 bodova iza Dinama, a da još možemo postati prvaci, to će biti i ostati naš cilj."

Jer koliko god ideal bio vječan, rezultat je taj koji će odrediti budućnost Litavca na Poljudu. A prostora za pogreške više - nema mnogo.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider