Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bod bi bio senzacija

Povijesna utakmica: Pogledajte koliko vrijedi Milan u odnosu na Rijeku

Rijeka je u srijedu ujutro otputovala u Milano gdje ju u četvrtak očekuje susret 2. kola Europske lige. Momčad sa San Sira favorit je u svim segmentima, a Matjaž Kek će sa svojim momcima igrati jednu od najvećih utakmica u povijesti kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Milan je favorit cijele skupine D. U prvom kolu Europske lige s 5:1 svladao je bečku Austriju. Momčad Matjaža Keka, pak, na San Siro putuje s jednostavnim očekivanjima.

"Sigurno da nas očekuje povijesna utakmica kako za nas tako i za klub. Vjerujem da ćemo se predstaviti u najboljem mogućem svijetlu, a to znači da ćemo dati sve od sebe", izjavio je vratar Rijeke Prskalo.

Nepoznanica o protivniku nema. A Riječani u Milanu izgleda i nisu tema o kojoj se priča. Naime, treneru Montelli ne ide sjajno u prvenstvu pa je sve usmjereno na Serie A i pitanje je koji će sastav istrčati protiv Rijeke. Novi kineski vlasnici uložili su velike novce, a talijanski mediji Montelli već dovode nasljednika.

"Oni su jedna ekipa koja se još uigrava i to se na nekim utakmicama i vidi. Mi se nadamo da će to biti ta jedna utakmica na kojoj oni nisu još uigrani i na kojoj ćemo mi doći do naših šansi i koje ćemo pokušati ostvariti i na kraju uzeti neki bod tamo", rekao je Josip Elez.

Bod bi Rijeci osim senzacije donio i novčanu nagradu od 120 tisuća eura. No, o utakmici sezone ne razmišlja se kroz brojke jer one su u svim segmentima na strani Milana.

Momčad vrijedi više od 331 milijun eura, dok Kekovi momci vrijede 23 i pol milijuna. Samo godišnja plaća našeg Nikole Kalinića nešto je manja od godišnjih plaća svih Rijekinih igrača.

Milan i Rijeka do sada se još nisu sretali, a Matjaž Kek svojim je momcima dao jednostavne upute.

"Rekao je da damo svoj maksimum i da moram vjerovati u sebe", izjavio je Andrej Prskalo.

A u tome će im pomoći navijači - njih više od tri tisuće. Bit će to za Armadu najbrojnije europsko gostovanje.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider