Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Nogomet
kek želi "reklamni nogomet"

Rijeka i Dinamo optimistični uoči finala Kupa: Modrima se vraćaju važni igrači?

U srijedu se u Varaždinu službeno završava nogometna sezona u Hrvatskoj, utakmicom finala domaćeg Kupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U srijedu se igra posljednja utakmica hrvatske nogometne sezone. Riječ je o finalu Kupa u kojem se sastaju prvak Rijeka i zagrebački Dinamo. Iz Varaždina se javio novinar Nove TV Milan Stjelja.

Dinamo je izašao odraditi trening na stadionu u Varaždinu, gdje će trener Petev provjeriti hoće li imati na raspolaganju čak trojicu vrlo važnih igrača za momčad. To su Domagoj Antolić, Marko Lešković i Leonarda Sigalija, koji muku muče s ozljedama. S njima trojicom Dinamo se nada da bi mogao ostvariti preostali cilj koji je pred njima, osvajanje Kupa, iako bi to bila "utješna nagrada" s obzirom da je Rijeka osvojila prvenstvo. Zanimljivo, Dinamo samo tri puta u 25 godina HNL-a nije osvojio nijedan trofej u jednoj sezoni (1992., 1995. i 2005.).

Oba trenera odradila su konferencije za novinare na kojima su najavili dvoboj, posljednji u ovoj sezoni hrvatskog nogometa.

"Razmišljamo pozitivno. Uz svo poštovanje i respekt prema Dinamu. Bio bih sretan kada bi to bila prava utakimica, prava reklama za hrvatsku ligu. Naše želje su da na kraju mi budemo ti koji će slaviti", rekao je Matjaž Kek.

"Dobro se poznajemo. Rijeka poznaje nas i mi nju. Bitno je da budemo pametni, jer ova utakmica se igra od prve do 90. minute. Moramo biti koncentrirani i iskoristiti svaku situaciju u napadu da zabijemo pogodak", rekao je pak Ivajlo Petev.

Kada je Dinamo u pitanju valja naglasiti još jednu situaciju koja je prošla malo ispod radara zbog šampionskog slavlja Rijeke. Došlo je do novog sukoba unutar kluba, točnije između talentiranog Ante Ćorića i trenera Peteva. Bugarski stručnjak rekao je da nije uvrstio Ćorića u momčad protiv Rijeke u prvenstvu i nije ga vodio u Varaždin na finale Kupa jer je igrač sam tako želio. Ante se nakon toga oglasio i tu izjavu nazvao "klasičnom laži".

I za kraj lijepo je vidjeti da se nogomet vratio u Varaždin. Dobar je to potez HNS-a koji je vratio vrhunski nogomet u grad koji je dugo godina imao sjajnog prvoligaša.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider