Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bogme - ide im

Milan se nakon uvjerljive pobjede nad Dinamom pohvalio lijepim i važnim podatkom

Milan je u priopćenju također potvrdio da za sada nije zainteresiran za eventualnu Superligu. Na San Siru smatraju kako je europski nogomet u problemima, ali da se može spasiti i bez Superlige.

Milan (Foto: Afp)

Talijanski nogometni velikan Milan uprihodio je 297,7 milijuna eura u protekloj sezoni što je porast za 14 posto u odnosu na godinu ranije, objavili su Rossoneri na Skupštini dioničara.

Klub je povećao prihode od prodaje ulaznica, te na račun komercijalnih prihoda. Porast interesa za gledanje utakmice pripisuje se kraju pandemije koronavirusa i činjenici da se Milan prošle sezone borio za naslov talijanskog prvaka te ga nakon 11 godina konačno i osvojio.

Prihodi rastu, gubici se smanjuju

U priopćenju objavljenom u srijedu, Milan je objavio kako je smanjio svoje gubitke za otprilike trećinu na 66,5 milijuna eura.

"Predstavljeni rezultati naglašavaju stabilan preokret, koji se dogodio unatoč krizi unutar sektora i stanju gospodarstva općenito. Moramo nastaviti s istom odlučnošću, uz predanost naših igrača i svih suradnika kluba", poručio je predsjednik kluba Paolo Scaroni.

"Osvajanje Scudetta i rastuća vrijednost brenda AC Milana daju dodatnu potvrdu puta rasta kojim je klub krenuo na terenu i izvan njega", dodao je.

Milan ne želi Superligu

Klub je u priopćenju također potvrdio da za sada nije zainteresiran za eventualnu Superligu. Na San Siru smatraju kako je europski nogomet u problemima, ali da se može spasiti i bez Superlige.

Milan je bio jedan od 12 klubova koji su prvobitno bili uključeni u projekt Superlige, ali je brzo propao nakon negodovanja navijača, posebno šest engleskih momčadi. Međutim, Real Madrid, Barcelona i Juventus ga žele oživjeti jer se bore s financijskim problemima.

Nakon uvjerljive pobjede protiv Dinama u utorak na stadionu Maksimir, Milan ima veliku priliku izboriti plasman u osminu finala Lige prvaka, prvi put nakon sezone 2013./14., što bi dodatno poboljšalo bilancu kluba.

Momčad Stefana Piolija treba samo domaći remi sa RB Salzburgom u posljednjem susretu skupine E kako bi uz pobjednika skupine Chelsea prošla dalje. U Serie A Piolijeva momčad je druga sa 26 boda, tri manje od vodećeg Napolija.

Tablice omogućuje Sofascore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider