Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
ZBog novog pravila

Milan predstavio treću garnituru dresova za sljedeću sezonu, ali je možda neće moći koristiti u Italiji

Milan je predstavio novu treću garnituru koju neće smijeti nositi u Serie A zbog pravila uvedenog od ove sezone.

Zlatan Ibrahimović (Foto: Instagram)

Talijanski mediji otkrili su novu verziju trećeg dresa aktualnog prvaka Milana, koji je zelene boje, međutim Englezi tvrde kako bi im talijanski savez mogao vratiti dresove s police u proizvodnju zbog novog pravila koje je uvedeno ove sezone.

Klubovima na Čizmi neće biti dozvoljeno imati zelene dresove od ove sezone zbog televizijskih prijenosa. Zelena boja na dresovima slabo se vidi na TV-u jer ju je teško razlikovati od travnate podloge pa su Talijani odlučili tome doskočiti zabranom zelenih dresova. Postojat će određene iznimke za klubove kao što je Sassuolo, koji tradicionalno igra u zeleno-crnoj opremi.

Ante Rebić Rebić dobio kapetansku traku Milana pa šokirao hladnokrvnom reakcijom divider

Moći će u njima igrati samo u Europi

U pojedinim slučajevima zelenu boju na dresu mogu koristiti i golmani, međutim ne smije se koristiti za dresove igrača u polju. Garniture mogu imati zelene motive, ali glavna boja nikako ne smije biti zelena, što je slučaj kod novog ruha Milana.

Ugledni Goal piše kako bi Savez mogao zabraniti tu broju trećeg dresa kako bi sve bilo po svježem pravilniku, koji je na snazi od ove sezone, a izglasan lani. Milanisti tome mogu doskočiti tako što će ovu garnituru dresova koristiti u Europi u kojoj nema takvog pravila.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider