Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
''krivi'' donnarumma na golu

Milan izbacio Inter: Kalinića iznijeli na nosilima, videotehnologija poništila Perišićev gol

Napokon su navijači Milana imali malo razloga za slavlje.

Poništen gol Perišića (Screenshot)

Nogometaši Milana izborili su plasman u polufinale talijanskog Kupa nakon što su u četvrtfinalu nakon produžetaka pobijedili gradskog suparnika Inter 1:0.

Pobjednika je odlučio pogodak Patricka Cutronea u 104. minuti utakmice na asistenciju Susa. Nažalost, u 75. minuti utakmice teren je zbog ozljede gležnja napustio hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić. Napadač Milana iznesen je s travnjaka nakon oštrog prekršaja Slovaka Milana Škriniara, a još uvijek ne znamo koliko je ozljeda teška.

Za Inter je cijeli susret odigrao Ivan Perišić, dok je Marcelo Brozović ušao u igru u 75. minuti. Perišić je u 23. minuti postigao gol za Inter, ali ga je sudac Marco Guida poništio nakon pregleda usporene snimke, i to zbog zaleđa. Candreva je ubacio iz kornera, Škriniar glavom produljio za Perišića, koji je iz mrtvog kuta ljevicom pucao po golu, a Antonio Donnarumma skrenuo loptu u vlastitu mrežu. Međutim, pogodak je poništen jer je Ranocchia bio u pasivnom zaleđu, odnosno smetao je vrataru Milana.

Na vratima Milana nije bio mladi Gianluigi (19), već njegov osam godina stariji brat Antonio. Mlada zvijezda Milana nije branila zbog ozljede, a njegova zamjena Marco Storari ozlijedio se na zagrijavanju pa je priliku dobio Donnarumma stariji.

Perišić je imao dvije lijepe prilike i u završnici regularnog dijela utakmice, no u 85. minuti je pucao preko gola, dok je dvije minute kasnije njegov udarac Donnarumma obranio.

Milan će u polufinalu igrati protiv Lazija koji je u utorak na Olimpijskom stadionu u Rimu svladao Fiorentinu sa 1:0. Jedini pogodak na utakmici postigao je Senad Lulić već u 6. minuti. Hrvatski reprezentativac Milan Badelj ostao je čitavu utakmicu na klupi Fiorentine.

U preostala dva četvrtfinalna susreta igrat će Napoli - Atalanta (2. siječnja) te Juventus - Torino (3. siječnja).
 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider