Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sporna klauzula

Pukli pregovori Milana i najboljeg igrača: Na pomolu još jedan bombastičan transfer

Milan je, navodno, ponudio novi dugogodišnji ugovor vrijedan sedam milijuna eura po sezoni, ali Rafael Leao prvenstveno nezadovoljan otkupnom klauzulom koja stoji u ugovoru.

Rafael Leao (Foto: Afp)

Talijanski mediji, a pogotovo La Gazzetta dello Sport, navode kako je moguć skorašnji razlaz aktualnog talijanskog prvaka Milana i njegove velike zvijezde, portugalskog nogometaša Rafaela Leaa.

Portugalski 23-godišnji reprezentativac, koji je od 2019. godine u Milanu, prošle je sezone bio najbolji igrač na klupskom putu prema naslovu prvaka. Aktualni ugovor Rafael Leao ima do lipnja 2024. godine i čelništvo Milana dosad ga je već pokušalo produljiti.

No talijanski mediji pišu kako su pregovori bili vrlo skromni te da je nedavno došlo i do svađe na sastanku koji je Portugalac imao s klupskom legendom Paolom Maldinijem.

Barcelona vreba

Milan je, navodno, ponudio novi dugogodišnji ugovor vrijedan sedam milijuna eura po sezoni, ali Rafael Leao prvenstveno je nezadovoljan otkupnom klauzulom koja stoji u ugovoru. Ona je trenutačno postavljena na čak 150 milijuna eura, a igrač i njegov agent traže barem upola manje.

Već se ranije igrač dovodio u kontekst potencijalnog odlaska u Barcelonu, a s obzirom na njegove sjajne igre prošle te djelomično ove sezone broj kupaca trenutačno je sigurno mnogo širi.

Milan je trenutačno tek peti na ljestvici talijanske Serie A, dok ga u osmini finala Lige prvaka očekuju dvije utakmice protiv Tottenhama. U Serie A ove sezone Rafael Leao je postigao osam pogodaka te je prvi klupski strijelac.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider