Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
oduševili se hrvatskom

Lokomotiva dovela dvojac iz Ukrajine, Pivarić im je prevoditelj: "Tata mi je morao u rat"

Lokomotiva je dovela dvojicu mladih igrača Šahtara.

Mikita Turbajevski (Foto: Nova TV/Screenshot)

Iz ratom devastiranog Mariupolja stigli su na Kajzericu. Ovo su Mikita Turbajevski i Ilja Hulko. Produkti Šahtarove škole, koje je ruska invazija primorala da svoje karijere, koje su tek na početku, nastave negdje druge.

Interes je pokazala Lokomotiva, zbog čega nitko sretniji od mladog veznjaka i vratara.

"Osjećam se jako dobro, momčad nas je primila jako dobro, i mene i Mikitu. Sretni smo što smo tu, ali još uvijek brinemo za našu državu i za naše obitelji'', kaže Ilja Hulko.

gol expired Nogometaš Dinama: ''Bruno Fernandes prati naš nogomet, on je uvijek uz mene'' divider

"Hrvatska je prekrasna država, grad je jako lijep, a nas su jako lijepo prihvatili'', dodaje Mikita Turbajevski.

Turbu i Ilju, kako im već tepaju na Kajzerici, Šahtar je, prije nego je rat krenuo, poslao na posudbu u Mariupolj. Turbajevski je za tamošnjeg prvoligaša već skupio šest nastupa, a 19.godišnji Hulko tu priliku nije ni dobio, budući da je invazija krenula samo dva dana nakon što je poslan na posudbu.

"Momčadi sam se priključio kad su bili na pripremama u Turskoj, tako da nisam bio u gradu. Ali, pričam sa svojim poznanicima i tamo nema ničega, klub nema gdje ni igrati, to je grozno'', kaže Hulko.

gol expired VIDEO Gorica i Istra podijelili bodove, susret obilježio nespretan prekršaj za penal divider

"Često plačem. Kad vidim te slike, kad vidim kako je sve razrušeno, i kad pomislim da tamo imam prijatelje koje možda nikad više neću vidjeti. Dosta njih je otišlo, ali jako je teško to sve gledati'', Mikita Turbajevski.

Neki od članova njihovih obitelji još uvijek su u Ukrajini. Mikitin otac negdje na frontu.

"Jako je teško, jako je tužno što je tata morao u rat, ali mi smo Ukrajinci, snažan smo narod i izborit ćemo se za svoje. Kad ideš igrati, kad ideš na trening moraš zaboraviti svoje prezime i tko si, moraš se prije svega dokazati na terenu'', ističe Mikita.

gol expired Hrvatske nogometašice pobijedile Moldaviju u borbi za Svjetsko prvenstvo divider

A kako ovi mladi i talentirani Ukrajinci mogu pomoći Lokomotivi? Prevoditelj je Pivarić, koji je godinama igrao u kijevskom Dinamu, a talent je, kaže struka, itekako vidljiv.

"Praktički ovo im je danas treći dan, ali mislim da su se prilagodili, mi smo mlada ekipa, oni su tu s godištem i mislim da će se osjećat ovdje vrlo zadovoljno'', kaže Silvijo Čabraja.

Ukrajinski dvojac u Lokomotivi sigurno ostaje do kraja sezone. S mislima, naravno, na svoju Ukrajinu.

VIDEO Stefan Ristovki za Dnevnik Nove TV

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider