Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
STVARALI MU NERVOZU

Legendarni engleski sudac otkrio kojoj dvojici igrača ga je bilo strah suditi

Dvojica igrača koji su Mikeu Deanu stvarali nervozu su Roy Keane i Patrick Vieira

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ono što je u Italiji bio Pier Luigi Collina, to je već 22 godine na engleskim travnjacima Mike Dean. U ipak malo blažoj verziji, jer engleski ćelavac ipak nije sijao takav strah na terenima kao najpoznatiji sudac u povijesti nogometa.

Kako se kraju bliži sezona koja je ujedno posljednja u sudačkoj karijeri ovog 57-godišnjaka, tako se i Dean počeo kroz medije prisjećati svega što je doživio na terenima najpopularnije nogometne lige svijeta. Lige čijim su travnjacima trčali mnogi velikani, a neki od njih ostavljali su posebno jak dojam na svakoga s kim bi se susreli.

U Premier ligi od 2000. godine

"Došao sam u Premier ligu 2000. godine, kad je u njoj bilo jako puno ogromnih osobnosti, igrača poput Roya Keanea ili Patricka Vieire. I svi su se onda vezali oko njih", izjavio je Dean u razgovoru za BBC Sport, dodavši:

"Ja sam došao iz nižih liga i nije bilo lako suditi takvim igračima. Iz League 1 i League 2, gdje sam sudio tek poneku utakmicu Championshipa, došao sam u Premier ligu. Bio je to ogroman korak i moram priznati da sam vjerojatno bio opčinjen svime što sam vidio, a istovremeno sam pokušavao biti potpuno pošten."

Upravo dvojicu koju je već spomenuo navodi kao one prije čijih utakmica je osjećao posebnu nervozu, jer je znao da će se s njima susresti na terenu.

"Kad sam sudio njima dvojici, svakako sam osjećao posebnu nervozu, imao sam neku vrstu straha da ću donijeti krivu odluku", potvrdio je. I ne sumnjamo da nije jedini takav.

Otkrio je Mike kako će mu suđenje itekako nedostajati, ali ostao je na najvišoj razini uistinu dugo, puno duže nego većina sudaca njegovog nivoa.

Hoće li nedostajati ljubiteljima nogometa? To je vjerojatno od osobe do osobe, kao i kod svakoga tko se bavi njegovim zanimanjem.

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider