Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najavio žestoku borbu

Mihajlović ima leukemiju, ali liječnici su optimistični: "Uvjeren sam da ću dobiti ovu bitku"

Proslavljeni srpski nogometaš i trener objavio je detalje ozbiljne bolesti koja ga je zadesila.

Siniša Mihajlović (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Siniša Mihajlović je na press-konferenciji objavio da boluje od akutne leukemije. 

"Obavio sam testove koji su pokazali anomalije koje nisu bile prisutne prije četiri mjeseca. Kad sam saznao vijesti, bio je to težak udarac. Danima sam plakao, život mi je prošao pred očima", otkrio je šokantne vijesti proslavljeni srpski nogometaš i trener.

Ranije istoga dana nogometni svijet šokirala je vijest da bivšeg igrača Borova, Vojvodine, Crvene Zvezde, Rome, Sampdorije, Lazija i Intera čeka utakmica života.

"Jedva čekam otići u bolnicu i početi borbu"

"Nisu to suze zbog straha. Poštujem bolest, sučelit ću se s njim prsa o prsa gledajući je u oči, kao što sam uvijek radio. Jedva čekam otići u bolnicu i početi borbu. Bolest je agresivna, ali ne i nepobjediva."

"Pričao sam s igračima, objasnio sam im da moramo napadati ako želimo pobjedu; ako se branimo, izgubit ćemo. Moram i u ovoj borbi upotrijebiti tu taktiku, uvjeren sam da ću dobiti ovu bitku", rekao je.

"Svaki dan sam sve do svibnja trenirao, igrao nogomet, putovao, nisam osjećao bol ni umor, sve je bilo normalno. Moj otac je preminuo zbog raka, pa se često testiram. Da nisam, ne bih godinu dana primijetio nikakve simptome", objasnio je.

Liječnik Bologne je optimističan, Mihajlović će moći i raditi

"Prije 20 godina ne bi ni govorili o borbi protiv leukemije. Sada imamo uvjete za potpuno izlječenje, a trener će moći raditi, trenirati momčad, utjecati na događaje na terenu i u svlačionici", rekao je.

"Neće uvijek moći biti s momčadi, bit će u bolnici na terapijama počevši od utorka, ali terapije su se puno promijenile posljednjih godina i sada su potpuno efikasne. To je sad bolest s kojom se može boriti i koju se može pobijediti, čak i u kratkom periodu", dodao je.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider