Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Imaju jedan jedini poraz

Jedan nogometaš iz HNL-a večeras ima priliku izboriti Euro, a malo tko zna za koju reprezentaciju uopće igra

Mihail Caimacov iz Slaven Belupa pred povijesnim je uspjehom s reprezentacijom.

Mihail Caimacov (Foto: Željko Hajdinjak/Cropix)

Uoči posljednjeg kola skupine E kvalifikacija za Europsko prvenstvo postoji još samo jedna dilema: Češka ili Moldavija.

Plasman na Euro već je osigurala Albanija, bez šansi za jedno od prva dva mjesta je Poljska, koja je već odigrala sve utakmice (i koja će svoj put na europsku smotru tražiti u play-offu Lige nacija), dok će Farski Otoci završiti na začelju.

Računica ne može biti jednostavnija

U izravnom susretu večeras u Olomoucu Česi i Moldavci odlučit će o preostalom putniku na Euro. Češkoj, koja ima 12 bodova, dovoljno je i neriješeno, dok Moldaviji igra isključivo pobjeda. Njome bi preskočili Čehe i ostvarili senzacionalan, do jučer nezamisliv rezultat za tu zemlju.

U izuzetno izjednačenoj skupini Moldavija je u sedam utakmica upisala jedan jedini poraz (u lipnju ove godine u Albaniji). Nemaju puno više pobjeda, tek dvije (doma protiv Poljske, u gostima protiv Farskih Otoka), ali su im se svi ostali rezultati poklopili tako da imaju priliku ostvariti podvig.

Caimacov se skrasio u Podravini

Na travnjaku večeras možda zaigra i jedan nogometaš iz SuperSport HNL-a. Vezni igrač Slaven Belupa, 25-godišnji Mihail Caimacov, standardni je reprezentativac Moldavije, s 21 nastupom i jednim pogotkom na svom kontu. Caimacov je u hrvatski nogomet došao prije pet godina, kada je iz moldavskog Šerifa stigao u Osijek.

U Gradskom vrtu nikad nije dobio neki ozbiljniji kontinuitet, pa se 2021. skrasio u Koprivnici.

Sada je jednu pobjedu udaljen od toga da zajedno sa suigračima ispiše povijest moldavskog nogometa i nastupi na Europskom prvenstvu iduće godine u Njemačkoj.

Tablice omogućuje Sofascore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider