Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Unitedovi navijači bijesni

VIDEO Igrač Middlesbrougha dirao loptu rukom prije izjednačujućeg gola, sudac je to vidio, ali ga je priznao zbog novog pravila

Manchester United ispao je na penale od Middlesbrougha iz FA kupa, a navijači domaćih ne mogu se pomiriti s golom Matta Crooksa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Premierligaš Manchester United ispao je sinoć iz FA kupa od Middlesbrougha na penale. Jadon Sancho zabio je svoj prvi gol za United na Old Traffordu za 1:0, ali gosti su uspjeli izjednačiti i kasnije proći dalje zbog kontroverznog izjednačujućeg gola.

Navijači Uniteda bijesni su jutros poslije tog gola Matta Crooksa u 64. minuti jer je Duncan Watmore prije nego što je lopta ušla u mrežu dirao loptu rukom. Ipak, sudac je priznao gol. Zašto? Watmora je lopta pogodila najprije u nogu, odbila se od njegove lijeve ruke i pala sjajno za dodavanje Crooksu koji ju je zavukao u mrežu.

Gol pogledajte OVDJE.

Igrači Uniteda okupili su se oko suca Anthonyja Taylora prosvjedujući, ali čak i poslije pregleda video snimke gol je priznat jer je utvrđeno kako je Watmore slučajno igrao rukom.

Novo nogometno pravilo, preciznije staro osvježeno pravilo kaže kako se ruka sudi jedino, ako „igrač namjerno dodirne loptu rukom pomičući ruku ka lopti“. Preciznije, gol bi bio poništen da je Watmore sam zabio loptu u mrežu, ali kako je slučajno igrao rukom u pripremi gol, odlučili su ga priznati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider