Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bolji i od Messija

Čudesni Özil blizu rušenja rekorda legendarnog Thierryja Henryja

Mesut Özil ove je sezone glavna pokretačka snaga Arsenala, ali i igrač kojega je Wenger dugo čekao...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Njemački veznjak jednostavno ne prestaje asistirati. Dosad je skupio čak 15 asistencija, što je više nego je upisala cijela momčad Manchester Uniteda ili Chelseaja. Kralj asistencija je u ponedjeljak navečer orkestrirao i protiv Cityja.

Dvije Özilove asistencije pomogle su Arsenalu da dođe do pobjede u velikom derbiju i nastavi utrku za vodećim Leicesterom. Wenger zasigurno ima razloga za veselje. Njegova momčad ove sezone ima dobru priliku osvojiti naslov i prekinuti dugogodišnji post bez velikog trofeja.

Za to će trebati pomoć njemačkog reprezentativca, koji je očito postao glavna nit Arsenalovih napada. 'Topnici' su na Özilovim krilima srušili City bez Sancheza, a to je do prije godinu dana bilo teško ostvarivo. Na ruku im ide i forma Oliviera Girouda i Aarona Ramseyja, ali Nijemac je ključ svega jer teško da u ovom trenutku mogu nadoknaditi takvog igrača.

Ovosezonska Özilova forma mogla bi dovesti do još nekih uspjeha. Naime, veznjak Arsenala trenutno je samo pet asistencija udaljen od rekorda Thierryja Henryja u jednoj sezoni Premierlige. Henry se zaustavio na 20 asistencija, a Özil do kraja sezone mora upisati još šest asistencija u 21 utakmicu.

No, podatak koji još više govori koliko je Nijemac fenomenalan asistent je i činjenica da od kolovoza 2008. nitko nema više proigravanja (101 asistencija) za gol od njega u Top 5 najjačih liga Europe. Na tom mjestu vodi za jednu asistenciju ispred Lionela Messija (100), na trećem mjestu Cesc Fabregas s njih 84, a potom slijede Cristiano Ronaldo (75) i Angel di Maria (68).
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider