Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Njemačka zvijezda uživa

Jedan od najgorih ugovora u povijesti nogometa: Pokupio milijune, a ne igra mjesecima

Mesut Özil u nemilosti je trenera Arsenala, ali pogled na bankovni račun mu zasigurno izmami osmijeh na lice.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Osam milijuna funti. Toliko je ovih dana Arsenal uplatio na račun Mesuta Özila, svog igrača koji ima važeći ugovor do ljeta 2021. godine.

Radi se o bonusu za lojalnost koji je utanačen 2018. godine prilikom potpisa aktualnog ugovora. Özil je tada potpisao s Topnicima do 30. lipnja 2021. za tjednu plaću od vrtoglavih 350 tisuća funti.

Kao jedna od stavki ugrađen je i spomenuti bonus za lojalnost prema kojem mu je Arsenal dužan isplatiti iznos od osam milijuna funti ukoliko i poslije ljetnog prijelaznog roka 2020. godine ostane njihov igrač. Rok za one najjače lige je prošao, Özil je ostao u sjevernom Londonu i sad je postao bogatiji za osam milijuna funti što je prevedeno u eure preko osam i pol milijuna.

Bio ih je strah da ga ne izgube, a sad ga se žele riješiti

Očito su se u Arsenalu pribojavali da ne ostanu bez svoje najveće zvijezde, međutim tri godine kasnije ta bojazan se ispostavila potpuno promašenom, a ovaj ugovor jednim od najgorih u povijesti nogometa.

Özil je naime dobio osam milijuna funti u trenutku kad je prošlo već sedam mjeseci otkako je posljednji put zaigrao u nekoj natjecateljskoj utakmici za Arsenal. Imao je određenih problema s ozljedama, u klubu mu zamjeraju i to što (navodno) nije baš sasvim fokusiran na nogomet i izvršavanje svojih obveza, a uz sve to s dolaskom novog trenera Mikela Artete potpuno je pao u drugi plan.

Jasna Artetina poruka

Protekli tjedan Arteta ga nije uvrstio na popis igrača koje je Arsenal prijavio za natjecanje u Europskoj ligi. Özil se na to uopće nije osvrnuo, štoviše, ponudio se da on bude taj koji će isplaćivati plaću maskoti Gunnersaurus nakon što je objavljeno da je poslije 27 godina provedenih u klubu dobio otkaz u valu otpuštanja koja su nastupila kao posljedica pandemije koronavirusa.

Najkraće rečeno: Özil trenira i broji novac. A ima bogme i što brojati, dok istovremeno Arsenal zbraja gubitke i užasava se koliku bi pustoš u blagajni u konačnici mogao ostaviti koronavirus.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider