Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
pogledajte ovaj podatak

''Messi, zar te nije sram?'' Žestoke kritike za zvjezdani PSG-ov trojac, pokopali ih stručnjaci

Leo Messi, Neymar i Kylian Mbappe zaradili su velike kritike nakon svoje igre protiv Manchester Cityja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Manchester City osigurao je pobjedom protiv PSG-a na svojem stadionu prvo mjesto u skupini Lige prvaka kolo prije kraja, a time i mjesto nositelja u ždrijebu osmine finala. Pomalo iznenađujuće, s obzirom na jakog rivala u grupi, Paris St-Germain, koji je čak slavio protiv Cityja na Parku prinčeva.

Bila je to utakmica u kojoj je Lionel Messi postigao svoj prvi pogodak u dresu pariškog kluba, no dva mjeseca kasnije Argentinac je zajedno s druge dvije najveće zvijezde PSG-a, Neymarom i Kylianom Mbappeom zaradio žestoke kritike.

Joško Gvardiol Joška Gvardiola pogodili pivom u Ligi prvaka, njegova reakcija otkriva tko je zapravo on divider

Nevjerojatan podatak Opte

Poznata statistička agencija Opta prati podatke u nogometu od 2006. godine. I u ovih 15-ak godina nikad dosad nije zabilježen frapantan podatak da suparnička obrana nije niti jednom izbila loptu pred napadačima PSG-a. Sve do srijede na Etihadu, kada to nije morala napraviti obrana Man Cityja.

Parižani su golom Mbappea čak i poveli, ali je pogodak na drugoj strani cijelo vrijeme toliko visio u zraku da je bilo samo pitanje kad će domaćin probiti mrežu Keylora Navasa. City se poigravao s gostima, u završnicu je stizalo po pet-šest igrača, a prvi red obrane, kako se često u modernom nogometu tepa napadačkom trojcu, u nekim se trenucima šetao po terenu.

Bivši nogometaši se obrušili na zvijezde PSG-a

Nakon utakmica oni su zbog svoje igre dobili najviše kritika, a najdalje je otišao Rafael Van der Vaart, koji je u svojstvu komentatora nakon utakmice komentirao igru Messija riječima ''zar ga nije sram?''

''To me stvarno žalosti jer to je pitanje želje. Messi na terenu izgleda slabo ako ne zabije i ne asistira. Odigrao je loše. Kad vidite Ronalda, on se bori i želi odvesti momčad na viši nivo. Messi se šeta terenom i pitam se zar ga nije sram. Počinjem se živcirati oko toga jer to je igrač koji se više nikad neće roditi. Počelo je još kod Koemana, kao da mu se ne da raditi'', zaključio je Nizozemac.

Još jedan bivši nogometaš koji radi u svojstvu stručnog komentatora, Owen Hargreaves smatra kako je PSG-ov trojac nakon utakmice vjerojatno mislio kako bi bilo bolje da igraju za City.

''Bilo je ovo remek-djelo Cityja, još bez De Bruynea i Fodena. Messi i Neymar su odlazili s terena misleći: 'Da bar ja igram u ovakvoj momčadi.'''

Današnji nogomet to ne trpi

Bivši branič Liverpoola Jamie Carragher smatra kako su barem dvojica u PSG-u šetači.

''Ne vjerujem da u današnjem nogometu momčadi mogu trčati za bilo koga. Moja četiri favorita za osvajanje Lige prvaka su City, Liverpool, Chelsea i Bayern. Tamo ne vidite šetače. Još donekle mogu razumjeti Messija, njemu su 34 godine, iako smatram da ne mogu ni trčati za njega, pogledajte samo kad je Barcelona zadnji put osvojila Ligu prvaka'', rekao je Carra i nastavio:

''Ali Mbappeu su 22 godine. Trebao bi sprintati naprijed i vraćati se nazad u pomoć suigračima protiv momčadi kakva je Man City.''

Recimo i kako je L'Equipe dao Messiju i Neymaru ocjenu 4 (od 10), a Mbappeu pet unatoč pogotku.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider