Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakva predstava

VIDEO Povijest je ispisana: Messi za Argentinu odigrao utakmicu života

Messi je prvi put u karijeri zabio pet golova za Argentinu na jednoj utakmici.

Lionel Messi (Foto: Afp)

Nogometna reprezentacija Argentine sinoć je odigrala prijateljski susret protiv Estonije. Utakmica je završila visokom pobjedom Argentine od 5:0, ali zanimljivo je da je sve golove zabio Lionel Messi.

Messi je tako odigrao najbolju utakmicu u karijeri za reprezentaciju. Sve je počelo u 8. minuti susreta. Nakon toga zabijao je u 45., 47., 71. i 76. minuti utakmice.

Čudesni Argentinac tako je izjednačio i svoj osobni rekord iz 2012., kada je u dresu Barcelone zabio pet golova, a bilo je to u Ligi prvaka protiv Leverkusena.

To je bio i prvi put da je neki igrač postigao pet golova u jednoj utakmici elitnog razreda europskog klupskog nogometa.

Dani Olmo protiv Češke Španjolska kiksala u Ligi nacija: Sjajna večer za Ronalda i Haalanda divider

Sjajni Argentinac je šest puta u karijeri zabio po četiri gola na susretu, no u dresu Argentine nikada nije zabio više od tri gola. Messi je dosad postigao 86 golova u 162 nastupa za La Albiceleste.

Messijeve golove pogledajte OVDJE.

Posljednji igrač koji je zabio pet golova na jednoj utakmici u dresu "Gauča" bio je Jose 'Charra' Moreno 1942. u pobjedi 12:0 protiv Ekvadora u Copa America.

Tim postignućem Messi je došao do novog rekorda. Prvi je nogometaš na svijetu koji je zabio pet golova u samo 90 minuta i u Ligi prvaka i u reprezentaciji.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider