Nogomet
SPORTOVI
breaking news !: USKORO UŽIVO Milanović najavio izvanrednu konferenciju za medije: Pogledajte što je dočekalo novinare
Nogomet
''Ronaldo me impresionirao''

Messi progovorio o povratku u Barcelonu i SMS prepisci s Xavijem: "Jesam li ga sprdao? Ne sjećam se točno što je pisalo..."

Lionel Messi preselio se ljetos iz Barcelone u Pariz i potpisao za PSG, ali nije se mogao dugo skrivati od španjolskih novinara. Marca ga je pronašla u njegovu domu u gradu svjetla i porazgovarala s njim o aktualnostima, PSG-u, Barci, Xaviju, Alvesu, Koemanu…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Čudesni Argentinac Lionel Messi otvorio je španjolskim novinarima vrata svojeg pariškog doma, a povod za ovaj razgovor bila je nagrada Pichichi, odnosno kipić za najboljeg strijelca La Lige u prošloj sezoni, koji je osvojio osmi put u karijeri. Španjolske kolege dočekao je sretan i već potpuno prilagođen na novi život, okrenuo je novu stranicu u svojem životu i priprema se za napad na sve trofeje ove sezone s PSG-om.

Jasno mu je kako je pred njim još puno posla, ali već sad smatra PSG najvećim favoritom za naslov u Ligi prvaka. No, dok se priprema za novo poglavlje svog života, jednim okom prati zbivanja u svojem bivšem klubu, u koji se nedavno vratio njegov dobar prijatelj Xavi i sprema se okrenuti novi list povijesti katalonskog giganta.

Novinari Marce su mu, dakle, donijeli osmog Pichichija, davno je skinuo legendarnog Thelma Zarru i njegovih šest naslova prvog strijelca španjolskog prvenstva, ali za tu nagradu kaže…

Polako se navikavamo na Pariz

"Još dok sam aktivan igrač i imam utakmice svaka tri dana teško mi se koncentrirati na prošlost i na moja dostignuća. Okrenut sam prema budućnosti i ciljevima koje sam si postavio. Jednog dana, kad se umirovim, bit će mi jasnije što sam učinio i više ću cijeniti ta dostignuća", započeo je Messi veliki intervju za Marcu.

"Polako se navikavamo na život u Parizu. Uselili smo se u novu kuću, djeca su započela školu i polako se navikavaju na novu rutinu. Otkako sam stigao u Pariz, nekoliko sam puta već putovao za Argentinu zbog utakmica kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo, pa me to zna izbaciti iz natjecateljskog kontinuiteta u klubu, ali što se tiče svakodnevnog života, već smo se polako prilagodili na njega."

"Brinuli smo se što će biti s djecom isprva, ali na koncu je njima bilo najlakše prilagoditi se. Već idu u novu školu i uče jezik jako brzo. Njima je puno lakše usvojiti nova znanja nego starijim ljudima, a kad vidim kako njima dobro ide, i meni je lakše", rekao je pa se okrenuo poslu.

PSG nije jedini favorit u Ligi prvaka

U Ligi prvaka on i njegov PSG su veliki favoriti…

"Svi govore kako smo veliki favoriti, ali još se moramo posložiti kako bismo se smatrali doista jakom momčadi. Jaki smo po imenima jer su uz mene tu još Neymar i Mbappe, imamo odličnu startnu poziciju, ali moramo se još puno namučiti jer je kraj nas još nekoliko istaknutih kandidata za naslov. Liga prvaka je jako teško natjecanje za osvojiti, a sama činjenica što ima toliko kandidata za naslov ga čini posebnim. Da, favoriti smo, ali nismo jedini…"

"Tko je još u krugu favorita? Liverpool je ponovo Liverpool i ponovo su jaki kandidat za naslov. Imate još City, Bayern, Real Madrid, Atletico… Mnogo je momčadi koje bi ove sezone mogle uzeti naslov. Zapravo, mislim da je ove sezone Liga prvaka neizvjesnija nego prijašnjih baš zato što ima toliko kandidata za naslov."

"Španjolci su također pri vrhu, Real Madrid je uvijek opasan, isto je i s Atletico Madridom. Nema sumnje kako su u samom vrhu kad je riječ o kvaliteti, poznaju ovo natjecanje i predstavljaju ogroman izazov bilo kome u dvije utakmice. Barcelona prolazi kroz rekonstrukciju i ima puno mladih igrača, zato smatram kako nije među najistaknutijim favoritima. Mislim da u Ligi prvaka trenutačno ima puno boljih momčadi od Barcelone."

Moji okršaji s Ronaldom ostat će samo crtica u povijesti

Što kažete na Cristianovu sezonu?

"United je jaka momčad s odličnim igračima, Cristiano je već bio upoznat sa situacijom u klubu, ali to je bilo drugo vrijeme i doista me impresionirao kojom se brzinom vratio u rutinu. Zabija od samog starta u novom klubu kao uvijek i nije imao nikakvih problema s prilagodbom. United ne stoji tako dobro u Premier ligi kako su svi mislili da će stajati, ali liga na Otoku je izuzetno snažna i situacija se može promijeniti svako kolo. Ne treba još otpisati United s Cristianom."

Nedostaju li vam izravni okršaji s Ronaldom?

"Dugo već nismo u istoj ligi. Bilo je to lijepo razdoblje naših karijera i mislim da su navijači uživali u našem rivalitetu. Bit će mi to lijepa uspomena na karijeru i zanimljiva crtica u nogometnoj povijesti."

Neymar je otišao prvi pa Cristiano, sad i Messi. Zašto toliko zvijezda odlazi iz La Lige i kako zaustaviti taj odljev zvijezda?

"Istina je da je dosta velikih imena otišlo iz lige posljednjih nekoliko godina, ali La Liga je tradicionalno uvijek bila jedno od najjačih natjecanja na svijetu i uvjeren sam kako će se u budućnosti zvijezde vratiti u nju."

Kad smo kod zvijezda, Mbappe bi se mogao pojaviti u dresu Real Madrida sljedeće godine…

"Iskreno, ne znam što će učiniti. Samo on to zna. Ja mogu reći da mi je drago što je ostao ove godine. Vrlo je važan igrač za nas i za ciljeve koji su pred nama. Trenutačno je usredotočen isključivo na to, a na kraju sezone će odlučiti što će dalje. Španjolski je već naučio, naprotiv govori ga fantastično…"

Kako vas je primila svlačionica PSG-a?

"Doista sam sretan što dijelim svlačionicu s toliko sjajnih igrača i odličnih ljudi. To je bilo najvažnije u mojoj prilagodbi na novo okruženje. Na početku mi nije bilo lako promijeniti sredinu poslije toliko godina na istom mjestu, ali s druge strane, bilo mi je lagano jer su me novi suigrači tako dobro prihvatili."

Sergio je sjajan, animozitet je nestao

Vaš stari rival Sergio Ramos sad vam je suigrač?

"Nema loših emocija između nas dvojice poslije toliko derbija koje smo odigrali na suprotnim stranama. Imali smo svoje trenutke dok smo bili na suprotnim stranama, ali sve to je nestalo kad smo se uselili u istu svlačionicu. Odličan je osjećaj što ga danas imam kao suigrača. Malo po malo se navikavamo na to i Sergio će uskoro biti ključan igrač za naše ambicije u Europi."

"Poznavali smo se i prije Pariza. Dosad nismo previše razgovarali međusobno, ali mnogo puta smo se susretali i razmijenili bismo pokoju riječ više puta. Znao sam otprilike kakav je čovjek jer sam ga znao preko nekih zajedničkih prijatelja, a sad kad smo suigrači u Parizu, jasno mi je da je sjajan čovjek."

Xavija, pretpostavljamo, poznajete puno bolje, što on može donijeti u Barcelonu?

"Puno toga, odličan je trener i dosta toga zna. Što je najvažnije, jako dobro poznaje klub jer je u Barceloni bio otkad je bio klinac. Vratio je nadu navijačima u bolje sutra jer ima njihovo ogromno poštovanje. Donijet će puno toga mladim igračima jer ih može naučiti što Barcelona predstavlja. Nema sumnje kako će kod njega puno napredovati."

Navodno ste ga sprdali u poruci kad je stigao u klub?

"Ne sjećam se više točno što sam napisao, ali često se dopisujemo. Razgovarali smo kad sam otišao iz kluba i kad se on odlučio vratiti. Čestitao sam mu na novom koraku i poželio mu sve najbolje. Siguran sam da će biti dobar u Barceloni jer ima znanje, vrijedan je trener i što je najvažnije – poznaje klub."

Je li vas iznenadio povratak Danija Alvesa?

"Moram priznati da jest, osobito u ovom trenutku, ali smatram kako također može biti sjajan dodatak momčadi. Slično kao Xavi, bit će vrlo koristan mladim igračima jer će im pomoći ispuniti potencijal. On je pobjednik i tu vibru šalje svima u okolini. Pomoći će mladim igračima na treninzima i u utakmicama jer ima neutaživu želju za pobjedama."

Barcelona nije u dobroj situaciji u Ligi prvaka, kako se osjećate kad gledate svoj bivši klub u ovoj situaciji?

"Nije mi lako, očigledno želim sve najbolje za Barcelonu, iako više ne igram tamo. U tom klubu imam puno prijatelja i njima želim dobro. Istina je da nisu u dobroj poziciji u prvenstvu i u Europi, ali ne sumnjam da će se uskoro vratiti na pravi put."

Sad kad je prošlo malo vremena od vašeg odlaska, što mislite, je li bilo nade da vas zadrže?

"Nisam siguran, ali kako god bilo, više nisam tamo. Otišao sam kad su mi rekli da nemaju novca za novi ugovor. To je službena varijanta i kod toga ću ostati", rekao je pa odgovorio na pitanje koje zanima sve Barcine navijače…

"Hoću li se ikad vratiti u klub? Kao igrač teško, ali uvijek sam govorio kako je Barcelona moj dom i kako ću tamo živjeti po završetku karijere, a ako nekako još mogu pomoći svom klubu, bilo bi sjajno…"

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider