Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Polemike oko suđenja

Messi sjajno pogodio iz slobodnog udarca za pobjedu Barcelone

Barcelona je pobijedila Alaves 2:1 u 21. kolu Primere...

Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Barcelona je teškom mukom slavila protiv Alavesa 2:1 u 21. kolu Primere. Alaves je poveo golom Johna Guidettija u 23. minuti te je vodio sve do 72. minute i izjednačujućeg pogotka Luisa Suareza. Pobjedu Barceloni donio je u 83. minuti Lionel Messi nakon što je sjajno pogodio gornji lijevi kut gostujućih vrata iz slobodnog udarca s nekih dvadesetak metara.

VIDEO Barcelona - Alaves 2:1

Barcelona je zaigrala u iznimno ofenzivnoj postavi. Zajedno s najvećim zvijezdama katalonskog kluba Lionelom Messijem, Luisom Suarezom i Andresom Iniestom od prve minute započeo je utkamicu i najskuplji igrač Barce u povijesti Phillippe Coutinho, no Brazilac se nije proslavio.

Na utakmici je bilo nekoliko spornih situacija oko kojih će sigurno biti puno polemike. Posebno su sporne dvije situacije u kojima je, čini se, oštećen Alaves. Kod akcije neposredno prije drugog gola Barcelone, Paco Alcacer je bio u zaleđu.

Tu je Alaves sigurno oštećen, jer da je suđeno zaleđe, ne bi bilo ni Messijeva gola iz slobodnog udarca. Također, igrači Alavesa tražili su jedanaesterac kada je Samuel Umtiti u svojem šesnaesterca zaustavio opasan udarac rukom u finišu utakmice. To je već puno dvojbenija situacija. Sudac je procijenio da nije bilo namjere i pustio je da se igra dalje.

Kako god, Barcelona ostaje neporažena u prvenstvu, upisala je 18. pobjedu i sada ima 57 bodova, 11 više od drugoplasiranog Atletica, te čak 19 više od četvrtog Reala, svojeg najvećeg rivala.

REZULTATI:

Leganes - Espanyol 3-2 (Hermoso 11-ag, 82-ag, Guerrero 69 / Navarro 49, Hermoso 88)
Atletico - Las Palmas 3-0 (Griezmann 61, Torres 73, Partey 88)
Sevilla - Getafe 1-1 (Luis Muriel 72/ Angel Rodriguez 90+3)
Barcelona - Alaves 2-1 (Luis Suarez 72, Lionel Messi 84/ John Guidetti 23)

Ponedjeljak:
Celta - Betis

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider