Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
KVALIFIKACIJE ZA SVJETSKO

Messi opet morao spašavati Argentince: Golom donio važnu pobjedu

Messi je bio strijelac za prvu pobjedu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Argentina je u četvrtak u prvoj utamici južnoameričkih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru pobijedila Ekvador 1:0 zahvaljujući pogotku Lionela Messija.

Na mitskom stadionu Bombonera, koji je zbog pandemije koronavirusa bio prazan, pobjedu je Argentini donio Lionel Messi, koji je u 13. minuti zabio s bijele točke. Jedanaesterac je dosuđen za Argentinu nakon prekršaja na Lucasu Ocamposu u kaznenom prostoru.

U drugoj utakmici južnoameričkih kvalifikacija na stadionu Centenario u Montevideu Urugvaj je s 2:1 slavio protiv Čilea.

gol expired UFC objavio Cro Copovu legendarnu pobjedu iz 2006., pregledana je šest milijuna puta divider

Urugvajci su poveli šest minuta prije poluvremena nakon izvođenja kaznenog udarca dosuđenog zbog igranja rukom u kaznenom prostoru. Strijelac je bio Luis Suarez. Alexis Sanchez izjednačio je za Čile u 55. minuti. Pobjednički gol za Urugvaj u drugoj minuti sudačke nadoknade zabio je Gomez.

Početak južnoameričkih kvalifikacija odgađan je dva puta zbog pandemije koronavirusa i prošla je gotovo godina da reprezentacije nisu igrale neku natjecateljsku utakmicu.

Prve četiri reprezentacije ostvaruju plasman na svjetsko prvenstvo 2022., dok petoplasirana reprezentacija ide u međuregionalni playoff.

U posljednjoj utakmici koja je sinoć igrana Paragvaj i Peru odigrali su 2:2, a svi su golovi pali u drugom poluvremenu.

Urugvaj sljedeću utakmicu igra protiv Ekvadora u utorak 13. listopada, dok Čile u Santiagu dočekuje Kolumbiju isti dan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider