Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Klauzula u ugovoru

Nevjerojatan propust ili ultimatum? Messi može besplatno otići iz Barce!

Nakon što je Messi potpisao novi ugovor s Barcelonom, svako malo cure njegovi detalji.

Lionel Messi (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Lionel Messi je krajem studenog prošle godine potpisao novi ugovor s Barcelonom u kojem je odštetna klauzula u slučaju njegova odlaska iz katalonskog kluba od 700 milijuna eura. S ovim novim ugovorom Messi, koji se priključio Barci u tinejdžerskoj dobi i od tada cijelu svoju igračku karijeru gradi u njezinu dresu, dao je vjernost katalonskom klubu dok ne navrši 34 godine.

Razlog Messijeva odugovlačenja s potpisom ugovora bila je nedavna politička situacija u Kataloniji nakon referenduma o neovisnosti u regiji. I zbog toga u ugovoru postoji odredba prema kojoj Argentinac može napustiti klub bez naknade ako se Katalonija odcijepi od Španjolske.

U slučaju da Barcelona više ne igra u španjolskoj ligi, Messi može otići u Francusku, Njemačku, Englesku ili u neki klub španjolske lige, otkriva jedan od glavnih detalja novog ugovora španjolski dnevnik "El Mundo".

Međutim, čini se da će bez obzira na to što se događalo u regiji, Barcelona ostati u La Ligi unatoč ranijim suprotnim naznakama. To znači da argentinska zvijezda ne bi imala razloga aktivirati spornu klauzulu i vjerojatno ćemo ga gledati do kraja karijere u dresu Barce.

Barcelona će Messiju, koji je u klubu od 2000. godine, uplaćivati 27 milijuna eura po sezoni, a samo za potpis je Argentinac dobio bonus od 90 milijuna.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider