Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
jedini u ligama petice

Messi za povijest: Zabio 400. pogodak u Primeri, Barcelona pregazila Eibar

Lionel Messi postao je prvi nogometaš u povijesti liga petice koji je postigao 400 pogodaka u domaćem prvenstvu.

Lionel Messi slavi pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Nogometaši Barcelone pobijedili su na Nou Campu Eibar sa 3:0 zahvaljujući raspoloženom Luisu Suarezu koji je postigao dva pogotka i asistirao Leu Messiju za treći.

Urugvajac je prvi gol postigao u 19. minuti na dodavanje Coutinha. U 53. minuti Suarez je asistirao Messiju za njegov 17. prvenstveni pogodak u ovoj sezoni i nestvarni 400. u Primeri u njegovoj karijeri!

Messi je time postao prvi igrač u ligama petice koji je zabio 400 golova u jednom natjecanju!

MESSI ISPISAO POVIJEST

Konačnih 3:0 postavio je Suarez u 59. minuti na asistenciju Sergija Roberta.

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić odigrao je cijelu utakmicu za Barcelonu.

U Bilbauu je Athletic svladao Sevillu sa 2:0, a oba pogotka postigao je Inaki Williams. Prvi put je zatresao mrežu u 23. minuti, a drugi put u 84. 

Drugi je pogodak bio posebno impresivan, jer je Inaki brzinom munje sa svoje polovice prošao sve do suparničkog šesnaesterca, zaobišao vratara i zabio za riješenje utakmice. 

POGODAK INAKI WILLIAMSA

U prvoj utakmici nedjeljnog programa 19. kola španjolskog prvenstva nogometaši Atletico Madrida pred svojim su navijačima svladali Levante s minimalnih 1:0.

Strijelac pobjedonosnog pogotka u 57. minuti bio je francuski napadač Antoine Griezmann, koji je precizno izveo kazneni udarac dosuđen zbog igranja rukom Crnogorca Nikole Vukčevića.

Trener Atletica Diego Simeone u 76. minuti je uveo u igru Nikolu Kalinića, ali se hrvatski nogometaš u vremenu koje je dobio nije našao u izglednoj situaciji za pogodak.

Barcelona (43) je zadržala pet bodova prednosti pred Atleticom (38). Sevilla je ostala treća sa 33 boda, a Alaves je četvrti sa 32. Real Madrid je peti sa 30 bodova i utakmicom manje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider