Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odlazak zvijezda

Messi i Neymar na izlaznim vratima PSG-a: jedan više neće ni zaigrati ove sezone

Messi sebe više ne može zamisliti u dresu PSG-a, nakon klupske kazne koju je dobio zbog odlaska u Saudijsku Arabiju bez dopuštenja kluba, prenosi L’Equipe.

Navijači PSG-a (Foto: Afp)

Nakon dvotjedne suspenzije kluba koju je Messi dobio zbog neodobrenog odlaska u Saudijsku Arabiju kao njihov ambasador, stvari bi dodatno mogle eskalirati.

"Odbor me je početkom tjedna obavijestio o odluci da suspendira Messija. Kada sam bio obaviješten, imao sam odgovornost da to ne komentiram", rekao je trener PSG Galtier na konferenciji za novinare uoči nedjeljne utakmice protiv Troyesa.

Messija više nećemo vidjeti u dresu PSG-a?

Francuske najčitanije novine L’Equipe također idu korak dalje te donose vijesti kako je Messi odigrao svoje u dresu Parižana te će preostale utakmice do kraja sezone odgledati s tribina.

"Zaposlen sam u klubu i to je moja uloga. Odluka se nije ticala mene. Jednostavno sam obaviješten o odluci. Leova suspenzija pridonijela je lošim igrama, ne možemo se skrivati iza toga... Ne mogu reći da je ovo bilo ugodno razdoblje. Postoji cilj koji treba postići, igrači naporno rade. Usredotočeni smo i predani", nadoda je Galtier koji očito ni sam nije bio upućen u odluke koje donosi izvršno vodstvo kluba.

Službena suspenzija mu ističe nakon utakmica sa Ajaccioom i Troyesom te nakon toga jos slijede posljednje tri odlučujuće utakmice za osiguravanje naslova Francuske. Rezultat očito narušenih odnosa izmedu igrača i kluba, rezultirati će vjerojatnim razlazom na ljeto, a u prvom redu za dovođenje Argentinca stoje Barcelona i Al-Hilal.

Navijači traže Neymarov odlazak

Stvari nikako nisu bajne ni što se tiče Neymarove situacije. Nezadovoljstvo navijača kulminiralo je ovaj tjedan kada se veći broj njih okupio ispred njegove kuće skandirajući mu da odlazi iz kluba.

Brazilac je izvan terena do kraja sezone nakon operacije gležnja u ožujku, ali Galtier je odbio komentirati hoće li napadač biti u klubu sljedeće sezone.

PSG je osudio postupke navijača, dok je Galtier rekao da je neprihvatljivo da navijači prosvjeduju ispred kuće igrača.

"Što se tiče prosvjeda ispred doma igrača, s tim moramo biti oprezni. Privatni život mora ostati privatan", rekao je Galtier te nadodao da razumije bijes i razočaranje navijača.

Naslov prvaka Francuske nije tako siguran

Galtierova momčad bila je neporažena u svim natjecanjima do prosinca, ali je od tada izgubila devet utakmica i iz komotne situacije u ligi doveli su se da sada strepe od njezinog osvajanja jer im za vratom puše Tudorov Marseille.

Pad forme PSG-a ove godine, posebno nakon što su početkom ožujka ispali iz Lige prvaka u osmini finala, bio je razlog za zabrinutost navijača koji su odlučili svoje nezadovoljstvo vrlo jasno iskazati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider