Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tamo je nemoguće pritiskati

Messi večeras na "najtežem gostovanju na svijetu": Suparnički trener želi im "pojesti jetru"

Barcelonin as s reprezentacijom igra južnoameričke kvalifikacije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Reprezentacija Argentine minimalnom je pobjedom otvorila južnoameričke kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godine. U prvom su kolu na svom terenu svladali Ekvador s 1:0, a u drugom ih čeka utakmica u Boliviji, ono što mnogi zovu "najtežim gostovanjem na svijetu".

Dakako, ne zbog neke iznimne kvalitete reprezentacije Bolivije, nego zbog toga što će se utakmica igrati na nadmorskoj visini od čak 3600 metara.

Problemi s disanjem, mučnina, vrtoglavica

Bolivija i Argentina odmjerit će snage na stadionu Hernando Siles u La Pazu, gdje nogometaši koji nisu aklimatizirani na takvo ozračje obično imaju velikih problema s disanjem, mučnina im je, a neke hvata i vrtoglavica.

Itekako je toga svjestan izbornik Bolivije Cesar Farias, koji otvorenog garda priželjkuje trijumf nad Gaučosima.

"Moramo izbjeći onu standardnu bolivijsku jadikovku kako smo loši i jadni. Neka drugi to kažu, nema veze, ali mi na ovoj nadmorskoj visini želimo jesti jetru svojih suparnika", slikovito se izrazio Farias, prenosi ESPN.

Argentinci još pamte onih 6:1

Da njegov optimizam nije bez pokrića, svjedoče i raniji rezultati. U kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2018. Bolivija je uspjela kod kuće pobijediti Argentinu i Čile te odigrati neriješeno s Brazilom, a prije 11 godina s nevjerojatnih 6:1 demolirali su Argentince.

Godine 2013. Messi je povraćao, Angel Di Maria se morao opskrbljivati kisikom, a rezultat utakmice bio je 1:1.

"Užasno je igrati nogomet na ovako visokoj nadmorskoj visini, tako da je remi jako dobar rezultat za nas. Kad god poželite napraviti pritisak i pojačati tempo utakmice, treba vam neko vrijeme da se oporavite", govorio je tada Messi...

Može li Hrvatska nakon dvije pobjede u nizu slaviti i protiv Francuske?

Ukupno glasova:

[🔴⚪️ NAGRADNI NATJEČAJ 🔴⚪️] 🇭🇷 🔥 “OSVOJI VATRENE DRESOVE“ 🔥 🇭🇷 Vatreni su ubacili u višu brzinu, a mi smo vas odlučili...

Objavljuje gol.hrUtorak, 13. listopada 2020.
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider