Automoto
SPORTOVI
Automoto
Drastična razlika

Srebrne strijele otišle u povijest: Najbolja F1 ekipa promijenila izgled bolida

Momčad koja godinama dominira oktanskim cirkusom odlučila se na radikalan zaokret u dizajnu bolida.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tamo u veljači, poput svih ostalih momčadi, svoj bolid za novu sezonu Formule 1 predstavio je i Mercedes.

Ekipa koja godinama dominira ovim sportom predstavila je dizajn bolida s kojim je trebala krenuti po još jedan vozački i konstruktorski naslov. Međutim, nakon što se umiješao koronavirus, sve je odgođeno, brojne su utrke otkazane, a sezona će započeti ove nedjelje Velikom nagradom Austrije na Red Bull Ringu u Spielbergu.

U međuvremenu, osim pandemije koronavirusa, svijet je potresla i smrt tamnoputog Amerikanca Georgea Floyda, koji je umro od posljedica gušenja, prouzrokovanih prekomjernom upotrebom sile policajca Dereka Chauvina. Uslijedili su brojni prosvjedi u Sjedinjenim Američkim Državama, sve se preselilo i na Europu, a oglasio se i Lewis Hamilton, aktualni svjetski prvak i jedini tamnoputi vozač u Formuli 1.

Protiv rasizma i svih oblika diskriminacije

Hamilton je digao svoj glas protiv rasizma pozivajući sve da se uključe u borbu protiv te pošasti na svim razinama, a njegova momčad otišla je i korak dalje napravivši nešto zbilja posebno.

Nekoliko dana prije starta nove sezone Mercedes je odlučio promijeniti izgled svog bolida koji više neće biti sive, nego crne boje.

"Predstavljamo naše novo izdanje za 2020. godinu - crno srce. Obećali smo da ćemo poboljšati raznolikost naše momčadi i našeg sporta, a ovo je jedan znak predanosti u borbi cijelog Mercedesa protiv rasizma i bilo kakvih oblika diskriminacije", poručili su iz Mercedesa.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider