Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
NIJE SE SNAŠAO

Barceloni je u ljeto 2021. bio transferni prioritet, sad odlazi u Atletico za sitniš

Memphis Depay postao je novi igrač Atletico Madrida, koji će za njega Barceloni isplatiti tri milijuna eura.

Memphis Depay (Foto: Afp)

U ljeto 2021. godine bila je podosta velika pomama za uslugama Memphisa Depaya, kojem je tada istekao ugovor s Lyonom te je bio slobodan igrač na nogometnom tržištu.

Nizozemac je u francuskom klubu odigrao 178 utakmica, unutar kojih je upisao 76 pogodaka i 55 asistencija, a promovirao se i u najvažnijeg igrača nizozemske reprezentacije.

Koemanu je u ljeto 2021. bio prioritet

Najviše je za njegove usluge zagrizla Barcelona, tada još uvijek s Ronaldom Koemanom na klupi, čiji je Memphis zapravo bio prioritet, te ga je ona na kraju i dovela u svoje redove.

Nažalost po Depaya, on nije najbolje krenuo, a uskoro je i Koeman zbog loših rezultata napustio klub. Dolaskom Xavija gotovo da je potpuno pao u drugi plan. Ukupno je 28-godišnjak za Barcelonu odigrao 42 utakmice, u kojima je postigao 14 pogodaka, uz tek dvije asistencije.

Već ljetos vezalo ga se uz mnoge klubove, posebno kad je Barcelona trebala osloboditi svoj budžet za plaće, no on je ostao u klubu boriti se za minutažu. Sad mu je te borbe dosta te je odradio transfer u klub koji je zapravo najviše htio.

Smiješno mala cifra za takvog igrača

Depay je postao članom Atletica, koji će Barceloni isplatiti tri milijuna eura, a koja mogu porasti na četiri. Uistinu mizerna svota za igrača njegova ugleda i kvalitete te svakako veliko pojačanje za momčad Diega Simeonea.

Dobili su nogometaša u najboljim godinama za uistinu malu cifru i ne sumnjamo kako će Depay potvrditi da svakako vrijedi više. Naime, po Transfermarktu je procijenjen na 20 milijuna eura, a u trenutku dolaska u Barcelonu ta cifra iznosila je 45 milijuna.

Sad je dalje sve na njemu, priliku u Atleticu trebao bi svakako dobiti, posebno ako se vodimo time da su njihove ofenzivne linije napustili Joao Felix i Matheus Cunha, koji su otišli put Premier lige.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider