Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odlučili penali

Ochoa odveo Meksiko u polufinale, Haiti preokrenuo protiv Kanade

Meksiko i Haïti igrat će u polufinalu Gold Cupa nakon što su sinoć u četvrtfinalnim susretima u Houstonu svladali Kostariku, odnosno Kanadu.

Meksikanci slave pobjedu (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Meksiko je pred 70.000 gledatelja na stadionu NRG poslije izvođenja jedanaesteraca pobijedio Kostariku sa 5-4, a Haiti je bio bolji od Kanade sa 3-2.

Regularni dio utakmice Meksiko - Kostarika završio je rezultatom 1-1, a junak susreta koji je donio pobjedu i polufinale bio je meksički vratar Guillermo Ochoa koji obranio je udarac Keyshera Fullera.

Meksiko je poveo u 44. minuti pogotkom Raula Jimeneza, a kapetan Kostarike Bryan Ruiz je izjednačio u 52. minuti.

Prilikom izvođenja penala, obje su momčadi realizirale prva četiri udarca, a onda je Ochoa obranio Fullerov za pobjedu Meksika 5-4.

U drugom četvrtfinalnom suertu Haïti je svladao Kanadu 3-2, iako je nakon prvih 30 minuta gubio 2-0. Kanadu je u vodstvo doveo David u 18. minuti, a Cavallini je deset minuta kasnije povećao na 2-0.

No nakon toga je Haïti osigurao polufinale iskoristivši pogreške u obrani Kanade u drugom poluvremenu.

Duckens Nazon je smanjio zaostatak Haitija na 2-1 u 50. minuti, a Hervé Bazile je izjednačio u 70. minuti iz kaznenog udarca. Šest minuta kasnije Wilde-Donald Guerrier je zabio pobjednički gol.

Polufinalni susret između Meksika i Haitija je na rasporedu 2. srpnja.

U druga dva četvrtfinalna susreta Jamajka igra protiv Paname, a SAD protiv Curacaoa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider