Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Raspitivao se kod Vide

Prvi Turčin u povijesti HNL-a: Hajduk doveo na posudbu napadača Bešiktaša

Splićani su doveli stasitog Turčina koji bi u napadu trebao dijeliti minutažu s Dimitriosom Diamantakosom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dan poslije prolaska u osminu finala Kupa Hajduk je predstavio novo pojačanje.

Turski napadač Mehmet Umut Nayir došao je iz Bešiktaša na posudbu do kraja sezone, uz mogućnost trajnog ostanka na Poljudu.

U ugovor o posudbi je ugrađena klauzula od 400.000 eura. Za taj iznos će Hajduk, ukoliko poželi, moći otkupiti Umutov ugovor od Bešiktaša. Također, postoji i klauzula prema kojoj, ako Umut postigne 20 pogodaka do kraja sezone, obveza otkupa ugovora automatski stupa na snagu.

Umut je inače 27-godišnjak visok 191 centimetar i igra na poziciji klasičnog centarfora te je ujedno i prvi Turčin u povijesti HNL-a.

Vida, jedan bivši i jedan sadašnji igrač Hajduka mu preporučili dolazak u Split

Rođen je u gradu Kayseri u Turskoj, a nogometnu karijeru započeo je u klubu Ankaragücü za koji je upisao i prvi seniorski nastup. Igrao je još za Osmanlıspor, Yeni Malatyaspor, Goztepe, Bursaspor i Bešiktaš.

"Prije svega želim istaknuti kako mi je zadovoljstvo što sam se priključio Hajduku, cilj mi je prije svega pomoći ekipi da ostvari rezultatski napredak i vjerujem da možemo to postići. Prije dolaska razgovarao sam s Domagojem Vidom, mojim prijateljem Janijem Atanasovim te Dževadom Prekazijem. Od sve trojice sam dobio odlične povratne informacije, sretan sam što sam tu, upoznao sam se s bogatom Hajdukovom poviješću i obećavam da ću dati sve od sebe za ovaj dres i Klub", istaknuo je novi napadač Hajduka.

Umut će nositi dres s brojem 17, a pravo nastupa imat će u idućem kolu u nedjelju 18. listopada kada će na Poljudu gostovati Šibenik.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider