Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
nezapamćen slučaj

Nogometni klub kreće putem Cedevite: Žale se na nepravdu i planiraju odlazak u Sloveniju?

Čak i nogometni klubovi bježe iz Hrvatske.

NK Vučetinec (Foto: Facebook/NK Vučetinec) (Foto: Facebook/NK Vu?etinec)

Košarkaški klub Cedevita uzburkao je hrvatsku sportsku javnost kada je nakon kraja sezone odlučio preseliti u Ljubljanu i tamo se spojiti s Olimpijom. Čini se da se sličan scenarij sprema i u nogometu – za ''emigraciju'' se sprema i međimurski klub NK Vučetinec.

Oni su drugim mjesto u Trećoj međimurskoj ligi izborili promociju u viši, šesti rang hrvatskog nogometa. Tamo su ih smjestili u skupinu A Druge međimurske lige, iako su im klubovi iz skupine B geografski puno bliži.

Takva odluka mogla bi čak dovesti do gašenja kluba, pa se u klubu ''u tragikomičnoj polušali – poluzbilji'' govori o preseljenju u Sloveniju, piše eMedjimurje.

Priložili su i kartu – Vučetinec predstavlja najzapadniju plavu točku, a vidljivo je da im je Slovenija doista osjetno bliža od mnogih klubova s kojima bi se trebali naći u ligi. Klub je već dugo čest gost na prijateljskim utakmicama i turnirima u susjednoj nam državi, a s tamošnjim klubovima njeguju dobre odnose.

Iz kluba napominju da je klub osnovan 2010. s ciljem da igra općinske derbije, što im ''pada u vodu'' ovim prijedlogom MNS-a, rekli su za eMedjimurje.

Karta 2. međimurske lige (Foto: eMedjimurje) Karta 2. međimurske lige (Foto: eMedjimurje) (Foto: eMedjimurje)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider