Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Opet problemi

Ne odlaze samo Messi i Neymar nego i Mbappe? Potez Francuza zabrinuo vlasnike PSG-a

Kylian Mbappe razmatra svoju budućnost u Paris SG-u, što dovodi u pitanje produljenje ugovora.

Kylian Mbappe (Foto: Afp)

Francuski mediji tvrde kako Kylian Mbappe ne želi aktivirati klauzulu u ugovoru koja bi mu automatski produljila njegovo trajanje do kraja 2025. godine. Naime, napadač je trenutačno nezadovoljan u Parizu te želi napustiti klub.

Prošlog ljeta, u jeku glasina kako je blizu potpisa za Real Madrid, Mbappe je produljio ugovor s PSG-om i tako si zatvorio vrata kraljevskog kluba. Tada je izjavio kako je vrlo sretan zbog potpisivanja ugovora i zbog toga što ostaje u svojoj domovini.

Narušeni odnosi u svlačionici

Bilo je to vrijeme kada su Neymar i Mbappe još bili u dobrim odnosima, Messi je prošao period prilagodbe i stvari su napokon trebale krenuti nabolje. Stoga ne čudi što je Francuz bio sretan s novim ugovorom, ali ovo je samo potvrda da se stvari u nogometu brzo mijenjaju.

Nakon sukoba u svlačionici između Mbappea i Neymara njihovi odnosi nikada više nisu bili kao prije. Messi je zaista nosio momčad na početku sezone, no nakon Svjetskog prvenstva i ispadanja u Ligi prvaka i on se utopio u sivilo Pariza. 

Sada su i Neymar i Messi na izlaznim vratima kluba. Brazilac se spominje u kontekstu Premier lige, gdje su najzainteresiraniji Manchester United i Newcastle. Za Messija pak u Europi postoji samo jedna destinacija u koju se može vratiti, ako do toga ne dođe, spremno ga čekaju u Saudijskoj Arabiji.

Neuspjeh za neuspjehom

Iza PSG-a je još jedna sezona s polovičnim uspjehom. Ako Parižani pobijede u sljedećem kolu, osigurat će naslov prvaka Francuske, što se od njih i očekuje. Iz kupa ih je izbacio Tudorov Marseille, tako da će ovu sezonu vjerojatno ostati na skromnom jednom trofeju, odnosno dva ako se računa osvajanje superkupa krajem srpnja prošle godine.

Konstantni neuspjesi po pitanju europskog iskoraka jedan su od razloga zašto Mbappe ponovno razmatra svoju budućnost u klubu. Prošle sezone kada je došlo do trzavica između igrača i kluba morao se umiješati i predsjednik Francuske Emmanuel Macron, a hoće li njegova pregovaračka sposobnost opet biti potrebna, vidjet ćemo.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider