Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
SVE MU SE POSLOŽILO

Vraćen je u reprezentaciju i prijetit će Hrvatskoj na SP-u, a od iduće sezone igrat će za Bayern

Veliko pojačanje Bayerna za iduću sezonu je marokanski nogometaš Noussair Mazraoui, koji će doći iz Ajaxa.

Noussair Mazraoui (Foto: Afp)

Prvo veliko pojačanje Bayerna za iduću sezonu je riješeno. Kako javlja elitni njemački sportski medij, Kicker, Noussair Mazraoui, nosit će dres bavarskog giganta.

Mazraoui je jedan od igrača koje je Eric Ten Hag promovirao iz Ajaxove mlade momčadi te je bio dijelom oba sastava koja je budući trener Manchester Uniteda stvorio tijekom svog staža na klupi momčadi iz Amsterdama. 

Proteklih tjedana bio je vruća tema

Inače igra na poziciji desnog bočnog, ali dobro se snalazi i u veznom redu. Upravo s te pozicije trebao bi prijetiti reprezentaciji Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru, zajedno s ponajboljim igračem te pozicije na svijetu, Achrafom Hakimijem, koji u reprezentaciji u tom slučaju igra desno krilo.

Upravo je njegova veza s reprezentacijom Maroka posljednjih tjedana bila stalna tema u medijima. Naime, Mazraoui je bio jedan od dva igrača, uz Hakima Ziyecha, koje je Vahid Halilhodžić izbacio iz reprezentacije. Zbog toga je bosanski stručnjak bio na rubu otkaza, sve do jučer.

Vaha mu je otvorio vrata povratka

Naime, popularni Vaha imao je sastanak sa Savezom, gdje je pokleknuo te je odlučio odbačenim igračima ponuditi povratak u nacionalnu vrstu. Pretpostavlja se kako je dobio ultimatum te da nije htio dozvoliti po treći put situaciju gdje bi reprezentaciju odveo na Svjetsko prvenstvo, a onda prije nastupa tamo dobio otkaz, po običaju upravo zbog svađa s vrhovnim tijelom ili igračima.

Bayern ovo veliko pojačanje dovodi besplatno, a u borbi za njega nadmašili su mnoge druge velikane, koji su svi htjeli bez odštete dobiti odličnog igrača.

Mazraoui je ove sezone u dresu Ajaxa, unutar svih natjecanja, odigrao 33 utakmice, postigavši pet pogodaka i upisavši četiri asistencije.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider