Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
(pre)teški centarfor

Nekoć veliki Barcin promašaj i prvi suprug Wande Nare dobio raskid ugovora jer je - predebeo

Taman je pobjegao od nogometno-ljubavnog reality showa i proigrao, a onda je ubrzo opet ostao bez kluba.

Maxi Lopez u dresu Barcelone (Foto: AFP) (Foto: Afp)

''Ozlijeđen je jer je pretežak, kao da nosi vešmašinu na ramenima'', bjesnio je Siniša Mihajlović na tadašnjeg napadača Torina Maxija Lopeza prije dvije godine.

Čini se da Lopez, vjerojatno najpoznatiji kao bivši muž Wande Nare, ima ozbiljnih problema s prekomjernom tjelesnom masom jer ga je isti problem koštao ugovora s brazilskim Vasco da Gamom.

Brazilski Globoesporte piše da je 35-godišnji centarfor dogovorio sporazumni raskid ugovora s klubom jer se nikako ne uspijeva vratiti u optimalnu fizičku formu. Lopez će tako postati slobodan igrač oko šest mjeseci prije isteka ugovora.

Barca ga prodala u klub koji je ugašen tri godine kasnije

Prije nego je postao ''zvijezda sapunice'' našavši se u ljubavnom trokutu s Wandom Narom i Maurom Icardijem, bivšim suigračem i prijateljem te današnjim suprugom njegove bivše žene, Lopez je bio velika nada argentinskog nogometa.

U Barcelonu je stigao 2005. kao 21-godišnjak praćen velikim očekivanjima, ali u 19 utakmica zabio je svega dva gola.

Nakon jedne sezone u Kataloniji i jedne na posudbi u Mallorci, uslijedio je dva milijuna eura vrijedan transfer u Moskvu, klub koji je ugašen 2010. nakon šest godina postajanja, a nakon ponovnog osnivanja 2017. igra amaterske lokalne lige u ruskoj prijestolnici.

Raskid ugovora na obostranu žalost

Lopez je nakon odlaska iz Rusije sreću uglavnom tražio po raznim talijanskim klubovima, za koje je igrao s manje ili više uspjeha. Puno poznatiji bio je po odnosu s Icardijem i Wandom, a Italiju je napustio 2018. i zaputio se u Brazil.

Činilo se da je tamo pronašao mir – stigao je na polusezoni, do kraja zabio sedam golova uz šest asistencija, dao velik doprinos u borbi za ostanak i postao miljenik navijača.

Međutim, stari problemi opet su ga stigli. Globoesporte piše da su obje strane tužne zbog ovakvog razvoja događaja nakon što su nedavno, nakon dobre polusezone, razmišljali o produženju ugovora.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider